ΠΟΦΕΝ: Χαιρετίζει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τα δίδακτρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

09:40 4/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση διδάκτρων στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Ως Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ) θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου για το θέμα των διδάκτρων στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το δικαστήριο δικαίωσε τους αγώνες του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος, το οποίο από την πρώτη στιγμή που έπεσε στην αντίληψη του η παρανομία και η αισχροκέρδεια των ιδιοκτητών απέναντί στους φοιτητές και τις οικογένειές τους, στάθηκε στο πλευρό τους απαιτώντας την άμεση άρση της παρανομίας.

Οι ιδιοκτήτες για δύο χρόνια παραβίασαν την νομοθεσία αγνοώντας το οργανωμένο φοιτητικό

κίνημα που ζητούσε την άμεση εφαρμογή της. Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες είχαν προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο αμφισβητώντας τη δυνατότητα του Υπουργού Παιδείας να καθορίσει ανώτατο όριο αύξησης (πλαφόν) των διδάκτρων.

Η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την προσφυγή των ιδιοκτητών, αποτελεί μεγάλη πολιτική νίκη για το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα.

Ως ΠΟΦΕΝ απαιτούμε από τις διευθύνσεις των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων να σεβαστούν και να εφαρμόσουν άμεσα τη νομοθεσία, αναπροσαρμόζοντας τα δίδακτρα στα νόμιμα επίπεδα. Ακόμη καλούμε τους ιδιοκτήτες των πανεπιστημίων, να προχωρήσουν στην περεταίρω μείωση των διδάκτρων, καθώς λόγο της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των φοιτητών μεγάλη μερίδα συμφοιτητών μας αναγκάζονται να σταματήσουν τις σπουδές τους.

Τα αιτήματά μας ξεκάθαρα:

Να επιστραφούν τα χρήματα στους υφιστάμενους φοιτητές ή να πιστωθούν στους λογαριασμούς τους.
Να αποσταλεί επιστολή από το πανεπιστήμιο στους απόφοιτους οι οποίοι πλήρωσαν παράνομα δίδακτρα για να προσέλθουν στο πανεπιστήμιο για να παραλάβουν το ποσό που τους αναλογεί.

Σε κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο να μην αποκοπούν οι υποτροφίες των φοιτητών με πρόφαση την απόφαση του δικαστηρίου.
Να παραχωρούνται στους φοιτητές τα υλικά που χρειάζονται για τις ανάγκες των μαθημάτων τους, καθώς πέραν των διδάκτρων, καλούνται να επωμιστούν επιπλέον οικονομικό βάρος για την αγορά τους.

The post ΠΟΦΕΝ: Χαιρετίζει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τα δίδακτρα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια appeared first on onlycy.com - Cyprus News Portal, Ειδήσεις, Eidisis, Kypros.

Keywords
Τυχαία Θέματα