Πρόεδρος: Θα κερδίσουμε το στοίχημα της ασφάλειας ενόψει Προεδρίας

20:19 5/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την πεποίθηση ότι οι πολίτες δικαιούνται και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία δίνει καθημερινούς αγώνες για το σκοπό αυτό.

Τόνισε παράλληλα ότι η Κύπρος θα κερδίσει το στοίχημα της ασφάλειας ενόψει της επικείμενης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

«Με τη στρατηγική πρόληψης και τις δράσεις της ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών» ανέφερε

για την Αστυνομία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου.

Απευθυνόμενος στους νέους απόφοιτους της Αστυνομικής Ακαδημίας, ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι είναι με πλήρη συνειδητοποίηση των δυσκολιών που επέλεξαν την είσοδό τους στην αστυνομική οικογένεια. «Ο δρόμος σας δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά με ευθύνες και ανηφόρες – και το ξέρετε. Γι’ αυτό να είστε υπερήφανοι για την επιλογή σας αυτή. Ο δρόμος σας είναι δρόμος ενεργού συμμετοχής στην κοινωνία, δρόμος προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο», είπε.

«Σε εσάς τα νέα παιδιά με τις καινούργιες ιδέες, την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό βασίζεται η Αστυνομία, αλλά και η Πολιτεία, για να την καταστήσετε πιο αποτελεσματική και ακόμη πιο αξιόπιστη στη συνείδηση των πολιτών» πρόσθεσε, αναφέροντας ακόμη προς τους νέους απόφοιτους ότι αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους σε μια περίοδο καίριας ευθύνης της κυπριακής Αστυνομίας και ιστορικής σημασίας για την πατρίδα μας.

«Αναφέρομαι, βεβαίως, στην ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου πρέπει να κερδίσουμε όλοι το στοίχημα της ασφάλειας – και θα το κερδίσουμε» πρόσθεσε.

Συνεχάρη τέλος τους νέους απόφοιτους και ειδικά τους οκτώ αποψινούς βραβευθέντες για την εξαιρετική απόδοσή τους, καθώς και τους εκπαιδευτές και το προσωπικό της Ακαδημίας για το εξαίρετο έργο που επιτελούν και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία, δύναμη και πάντα επιτυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα