Προσπάθειες Αναστασιάδη για διαφοροποίηση του ELA

20:49 29/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι θα έχει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την ερχόμενη Τετάρτη σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί ο ELA της Τράπεζας Κύπρου σε μακροχρόνιο δανεισμό

και να εξασφαλισθεί πολιτική διαβεβαίωση για στήριξη της Τράπεζας Κύπρου μέσω της παροχής ρευστότητας.

Παρόντες στην εν λόγω συνάντηση θα είναι ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, και ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μάριο Ντράγκι την ερχόμενη Τετάρτη, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε με τον κ. Ντράγκι θέματα που αφορούν τον τραπεζικό τομέα και για αυτό έγινε εκ μέρους του κ. Ντράγκι αποδεκτό να γίνει και μια συνάντηση, στην παρουσία και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργού Οικονομικών.

«Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει αποδεκτή μια τέτοια συνάντηση, στην έδρα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στη Φραγκφούρτη, σημαίνει ότι γίνεται αποδεκτή η επιχειρηματολογία και αναγνωρίζεται αυτό που είπα και πριν, το θέμα δηλαδή των πρακτικών δυσκολιών σε κάποια σημεία εφαρμογής της δανειακής σύμβασης. Με βάση αυτή την αναγνώριση θα γίνει η συνάντηση την ερχόμενη Τετάρτη,» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε, έχει ήδη δώσει εντολές να ετοιμαστούν σενάρια που αφορούν την επίλυση αυτών των πρακτικών δυσκολιών και θα τα παρουσιάσει εκεί ο Υπουργός Οικονομικών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, έτσι ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση η οποία σιγά-σιγά να δίνει λύσεις σε αυτά τα πρακτικά προβλήματα που αναφύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα