Πρώτα αξιολόγηση της Ελλάδας και μετά εκταμίευση της επόμενης δόσης, δηλώνει η Κομισιόν

18:42 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τρόικα δεν πήγε στην Αθήνα λόγω των προβλημάτων υγείας του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και το Υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου, δήλωση σήμερα ο εκπρόσωπος του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, προσθέτοντας ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί το συντομότερο.

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος

το Εurogroup αποδέσμευσε ήδη την περασμένη Πέμπτη 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, ενώ για τις υπόλοιπες δόσεις είπε ότι θα πρέπει να προηγηθεί η αξιολόγηση της τρόικας, να δούμε δηλαδή πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος και πώς θα το επαναφέρουμε στη σωστή πορεία.

Η Ελλάδα έχει οικονομικές υποχρεώσεις και γι` αυτό είναι επείγον να πάει το ταχύτερο η τρόικα στην Αθήνα και να κάνει την αξιολόγηση ώστε να εκταμιευθούν οι δόσεις, υπογράμμισε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί, προσθέτοντας ότι προφανώς θα ενημερωθεί το Συμβούλιο και ο Πρόεδρος της ΕΕ που διοργανώνει και τη Σύνοδο Κορυφής.

Keywords
Τυχαία Θέματα