Πρωτοβουλίες Υπ. Συγκοινωνιών για απελευθέρωση των αερομεταφορών

19:20 30/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών έχει πολύ δυναμικά αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση απελευθέρωσης των αερομεταφορών, κυρίως προς αγορές οι οποίες ενδιαφέρουν την Κύπρο και από τις οποίες υπάρχει μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Τάσος Μητσόπουλος ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΟΤ Αλέκο Ορουντιώτη και το ΓΔ του οργανισμού Μάριο Χαννίδη.

Ήδη έχουμε

ζητήσει από τη ρωσική πλευρά να υπάρξει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου απελευθέρωση των ναυλωμένων πτήσεων, είπε ο κ. Μητσόπουλος και πρόσθεσε πως με την Ουκρανία, που «είναι μια επίσης πολύ σημαντική αγορά για τον κυπριακό τουρισμό». αυτό έχει ήδη επιτευχθεί.

Είπε εξάλλου πως συζήτησαν και άλλα ζητήματα που άπτονται της ποιότητας του τουριστικού μας προϊόντος όπως είναι το θέμα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα ταξί στην Κύπρο.

Ανέφερε πως από τον ΚΟΤ μας έχουν δοθεί κάποια παράπονα, κάποιες καταγγελίες οι οποίες έχουν υπάρξει «και τις οποίες έχουμε αναλάβει ασφαλώς να διερευνήσουμε σε μια προσπάθεια πάντοτε μαζί με τους οδηγούς των ταξί να αναβαθμίσουμε τις προσφερόμενες υπηρεσίες».

Επί του θέματος αυτού, ερωτηθείς σε τι αφορούν οι καταγγελίες προς τον ΚΟΤ σε ό,τι αφορά το θέμα των ταξί, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ δήλωσε πως «δυστυχώς τώρα την καλοκαιρινή περίοδο υπήρξαν κάποια κρούσματα που αφορούσαν και υπερβολικές χρεώσεις και απρεπή συμπεριφορά απέναντι κυρίως σε τουρίστες».

Ο κ. Μητσόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντησή τους πολύ χρήσιμη και παραγωγική και ανέφερε πως συζήτησαν το ζήτημα της διερεύνησης του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, προκειμένου αυτοί να είναι πιο προσβάσιμοι και επισκέψιμοι από τους ξένους επισκέπτες στην Κύπρο.

-

Keywords
Τυχαία Θέματα