Προβληματισμός από Οικολόγους για το κόστος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

14:09 6/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει έντονο προβληματισμό για τις πληροφορίες που χρεώνουν στην Κεντρική Τράπεζα την παροχή των πληροφοριών και των στοιχείων που οδήγησαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην εκτόξευση του κόστους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στα 10.5 δισεκατομμύρια.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις της σήμερα η ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, φαίνεται επίσης ότι οι αρμόδιοι της Κεντρικής Τράπεζας

απέτυχαν να εξηγήσουν με πειστικά επιχειρήματα στην Pimco τις ιδιαιτερότητες της κυπριακής αγοράς ακινήτων με αποτέλεσμα οι ξένοι εμπειρογνώμονες να υπολογίζουν μειώσεις στις τιμές των ακινήτων της τάξης του 40%. Τα σενάρια αυτά είναι εκτός πραγματικότητας και είναι άξιον απορίας πώς και γιατί δεν κατάφερε η Κεντρική Τράπεζα να πείσει τους τεχνοκράτες της Pimco.

«Όταν επιτέλους αυτή η πολιτεία αποφασίσει να αποδεχθεί την πρόταση των Οικολόγων για συνολική αναζήτηση σε ευθύνες για όλους, κάποιοι στην Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να λογοδοτήσουν γιατί απέτυχαν να πείσουν για τα αυτονόητα», πρόσθεσε η κ. Παναγιώτου.

Με την ευκαιρία αυτή, συμπλήρωσε, «επαναφέρουμε το θέμα της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Πληροφορίες διαρρέουν στα μέσα ενημέρωσης για την έκθεση της Pimco και οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι».

Keywords
Τυχαία Θέματα