Ρύθμιση της λειτουργίας γυμναστηρίων ζητά η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής

16:53 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο 50 γυμναστήρια από τα 450 που λειτουργούν έχουν τις άδειες λειτουργίας του ΚΟΑ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής.

Σε δηλώσεις τους ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Επιτροπής κάλεσαν τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε επίλυση του προβλήματος που αφορά επί τω πλείστω πολεοδομικά προβλήματα, αλλά και την κατάθεση κανονισμών, που θα διέπει μεταξύ άλλων την ασφάλεια των γυμναστηρίων.

Παρατηρήθηκαν μέσα από τη συζήτηση πολλές παρατυπίες, αρκεί να σας αναφέρω δύο αριθμούς, είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Τορναρίτης, προσθέτοντας ότι «450 περίπου γυμναστήρια λειτουργούν αυτή τη στιγμή, από τα οποία μόνο 50 έχουν τις άδειες λειτουργίας από τον ΚΟΑ».

«Συζητήσαμε για την εγγραφή γυμναστών ακριβώς υπάρχει αυθαίρετη χρήση του επαγγελματικού αυτού τίτλου από διάφορους που δηλώνουν γυμναστές», ανέφερε ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος και ενέγραψε το θέμα.

Μετά από πρόταση της Επιτροπής Παιδείας την Παρασκευή, στις 10.00, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων, στον ΚΟΑ, είπε, προσθέτοντας ότι ως τις 20 Νοεμβρίου οι αρμόδιοι πρέπει να παρουσιάσουν προτάσεις / κανονισμούς που θα αφορούν τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και εισηγήσεις για επίλυση των προβλημάτων.

Ο κ. Δίπλαρος εξέφρασε τη λύπη του γιατί από το Φεβρουάριο που εξέτασε το θέμα η Επιτροπή δεν έχει γίνει κάτι.

«Θα πρέπει επιτέλους κάποιοι ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους», είπε.

Την ίδια ώρα ανέφερε επίσης ότι κατά 85% πολεοδομικοί είναι οι λόγοι μη κατοχής άδειας από γυμναστήρια, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για να ψηφιστεί η σχετική νομοθεσία πριν να κλείσει η Βουλή.

Ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς είπε ότι η Επιτροπή ενημερώθηκε πως έχει κατατεθεί προσχέδιο τροποποιητικών κανονισμών ενώπιον όλων των ενδιαφερομένων μελών στα πλαίσια ενός δημόσιου διαλόγου που ρυθμίζει κενά και παραλείψεις στην υφιστάμενη νομοθεσία, όσον αφορά στην ασφάλεια και υγεία, τα προσόντα των εκπαιδευτών, τη διάρκεια της παρεχόμενης άδειας και θέματα που έχουν να κάνουν με πολεοδομικές άδειες.

«Απαιτήσαμε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να έρθει ενώπιον μας πρόταση που να ρυθμίζει το θέμα», είπε.

Σε δηλώσεις της, η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου ανέφερε ότι παρόλο που μόνο ένας μικρός αριθμός γυμναστηρίων είναι νόμιμα, οι μεγάλες παρατυπίες που παρατηρούνται δεν είναι στο θέμα της ασφάλειας και υγείας των γυμναζόμενων συνήθως οφείλεται σε θέματα πολεοδομικά.
«Καλέσαμε τον ΚΟΑ να κατατάξει τα γυμναστήρια και να αναφέρει τα προβλήματα που παρατηρούνται στην μη αδειοδότηση γυμναστηρίων», πρόσθεσε η κ. Κυριακίδου προσθέτοντας ότι σε περιπτώσεις που το μόνο πρόβλημα είναι πολεοδομικό να δει αν υπάρχει δυνατότητα να δοθεί μια προσωρινή άδεια λειτουργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα