Ρύθμιση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες ζητεί ο ΔΗΣΥ

20:26 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λύπη και προβληματισμό για την πραγματοποίηση της σημερινής απεργίας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ζητώντας παράλληλα ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες ”με τρόπο που διασφαλίζονται οι ανάγκες του κοινωνικού

συνόλου και οι προοπτικές της οικονομίας”.

Σε δηλώσεις το απόγευμα πριν τη συνεδρία το Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που ο τόπος αντιμετωπίζει επιβάλλουν την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα εκ μέρους όλων. ”Αυτή η υπευθυνότητα πρέπει να χαρακτηρίζει και τον τρόπο ενάσκησης του δικαιώματος της απεργίας, το οποίο είναι αναφαίρετο και αδιαμφισβήτητο”.

Στις περιπτώσεις όμως ουσιωδών υπηρεσιών, πρόσθεσε, το δικαίωμα των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν μπορεί να είναι χωρίς όρια, χωρίς διασφαλίσεις και χωρίς έλεγχο. ”Είναι ανεπίτρεπτο να παραλύουν ζωτικές για τον τόπο υπηρεσίες, χωρίς καν να έχουν εξαντληθεί οι διαδικασίες που και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας προβλέπει”.

Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε την Κυβέρνηση να αναλάβει κατεπείγουσα πρωτοβουλία για τη νομοθετική πλέον ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες, δηλώνοντας ταυτόχρονα ”έτοιμοι να αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί”.

Στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, ανέφερε, ο ΔΗΣΥ δεν θα διστάσει να αναλάβει ο ίδιος την πρωτοβουλία και να επιζητήσει το διάλογο με τα άλλα πολιτικά κόμμα, αλλά και τις οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, με στόχο όχι την απαγόρευση, αλλά τη ρύθμιση – όπως είπε – του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες, με τρόπο που διασφαλίζονται οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και οι προοπτικές της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα