Συνωστισμός πτήσεων μετά τη λήξη της απεργίας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

18:26 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Είκοσι συνολικά πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από και προς αεροδρόμια διαφόρων χωρών, είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17.30 το απόγευμα, τριάντα δηλαδή λεπτά μετά τη στάση εργασίας στην οποία κατήλθαν από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

Μάλιστα εις ένδειξη καλής θέλησης

οι Ελεγκτές επέτρεψαν την προσγείωση αεροσκαφών στα δύο αεροδρόμια είκοσι λεπτά πριν την λήξη της στάσης εργασίας, ενώ Hermes Airports κάλεσε όλες τις πλευρές να επαναρχίσουν το διάλογο για οριστική λύση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «ολοκληρώθηκε η απεργία στα δύο αεροδρόμια και προσπαθούμε να επαναφέρουμε την ομαλή λειτουργία στο πτητικό μας πρόγραμμα. Αναμέναμε να υπάρξει ένας συνωστισμός πτήσεων από τις πέντε μέχρι τις έξι το απόγευμα, γεγονός που επαληθεύτηκε».

Ωστόσο, συνέχισε «οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας επέτρεψαν από τις 16.40 το απόγευμα, την προσγείωση αεροσκαφών γεγονός που συμβάλει στην αποφόρτιση του βεβαρημένου προγράμματος που έχουμε να διεκπεραιώσουμε αυτή τη στιγμή. Μέχρι τις 17.30 έχουν εξυπηρετηθεί 11 συνολικά πτήσεις στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, δηλαδή 9 αφίξεις και 2 αναχωρήσεις και έξι αφίξεις στο αεροδρόμιο της Πάφου» σημείωσε.

Ο κ. Ασπρής επανέλαβε για άλλη μια φορά «την έκκλησή μας προς όλες τις πλευρές να επαναρχίσουν τον διάλογο προκειμένου να καταλήξουν σε οριστική διευθέτηση του προβλήματος το συντομότερο δυνατόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα