Αιθιοπία: Πέντε τουρίστες νεκροί σε επίθεση οπλοφόρων

18:26 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οπλοφόροι σκότωσαν πέντε Ευρωπαίους πολίτες και απήγαγαν δύο άτομα που επισκέπτονταν το ηφαίστειο Erta Ale, στην βορειοανατολική Αιθιοπία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την Τετάρτη.

Η Αιθιοπία κατηγόρησε την Ερυθραία, η οποία αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην επίθεση, που επέφερε ακόμα ένα πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής μετά και τις πρόσφατες απαγωγές σε τουριστικά θέρετρα στην Κένυα και τις επιθέσεις Σομαλών πειρατών σε σκάφη αναψυχής.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Ούγγρου Πρωθυπουργού, πέντε άτομα σκοτώθηκαν

στην επίθεση: δύο Ούγγροι, δύο Γερμανοί και ένας Αυστριακός.

Δύο Ιταλοί κατάφεραν να διαφύγουν και δύο Βέλγοι τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ σύμφωνα με τον Ούγγρο εκπρόσωπο Τύπου, ο οποίος επικαλείται την Ιντερπόλ, δύο Γερμανοί και δύο Αιθίοπες απήχθηκαν.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Κυβέρνησης της Αιθιοπίας, Bereket Simon, δήλωσε νωρίτερα ότι οι νεκροί κατάγονταν από τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Ιταλία και την Αυστρία. Είπε ακόμα ότι απήχθηκαν δύο Αιθίοπες.

Το ΥΠΕΞ του Βελγίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι στην επίθεση τραυματίστηκαν ένας Βέλγος και ένας Βρετανός πολίτης, που διαμένει στις Βρυξέλλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα