Σχόλια Οικολόγων για προσχέδιο Μπαν Κι Μουν και δημοσιεύματα για σκάνδαλο στην ΑΤΗΚ

14:29 6/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αρνητικές αναφορές εντοπίζουν οι Οικολόγοι στο προσχέδιο της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μπάν Κι Μουν, που αφορά την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, και καλούν την Κυβέρνηση να προβεί σε διαβήματα για την απάλειψή τους.

Σε διάσκεψη Τύπου, ο ΓΓ των Οικολόγων είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι «είναι άξιον απορίας γιατί ο κ.Μπαν Κι Μουν εξισώνει την προκλητική και παράνομη στάση της Τουρκίας με την καθόλα νόμιμη και σύννομη με το διεθνές δίκαιο απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κυπριακή ΑΟΖ».

Το γεγονός

αυτό, ανέφερε, «προκαλεί λογικές αμφιβολίες και ανησυχίες έχοντας υπόψη ότι την έκθεση αυτή συνέγραψαν, ως συνήθως, οι Βρετανοί» και αποτελεί, πρόσθεσε, «ακόμα μια σαφή ένδειξη των σχεδιασμών των Τούρκων και των Βρετανών που οδηγούν σε συνδυασμό το Κυπριακό, την οικονομική κρίση και τους υδρογονάνθρακες».

Ο κ. Περδίκης είπε επίσης ότι η αναφορά στην οικονομική κρίση που περιλαμβάνει το προσχέδιο της έκθεσης δεν είναι άσχετη, «ούτε μας διαφεύγουν της προσοχής η αναφορά στην εκλογή του Προέδρου Αναστασιάδη και ο ρόλος που αναμένουν να παίξει στη διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών» συμπλήρωσε.

«Ελπίζουμε ότι η Κυπριακή Κυβέρνηση θα προβεί στα κατάλληλα διαβήματα ώστε οι φιλικές μας χώρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να ενεργοποιηθούν και να απαλειφτούν οι αρνητικές αναφορές του προσχεδίου της έκθεσης του Μπαν κι Μουν» ανέφερε.

Ο Γιώργος Περδίκης είπε ότι οι Οικολόγοι αναμένουν από την κυπριακή ηγεσία «να εγκαταλείψει τον μακάριο ύπνο» και να επεξεργαστεί σχέδιο αποτροπής των Βρετανικών και Τουρκικών σχεδιασμών που οδηγούν στη σύνδεση κυπριακού, οικονομικής κρίσης και διαχείρισης υδρογονανθράκων.

Ανέφερε τέλος ότι οι Οικολόγοι θα καταθέσουν σχέδιο προτάσεων στην προσεχή διήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.

Δημοσιεύματα για σκάνδαλο στην ΑΤΗΚ

Για «σαπίλα» στο πολιτικό σύστημα και βρώμικες ιστορίες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί, μίλησε η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Ελένη Χρυσοστόμου, αναφερόμενη στα όσα δημοσιεύθηκαν για την υπόθεση της αγοραπωλησίας του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στη Δρομολαξιά και την εμπλοκή πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

«Δεν προκαλούν έκπληξη- αν αληθεύουν- οι καταγγελίες για διαπλοκή του τότε κυβερνώντος κόμματος, βουλευτών, του προεδρικού και των κομματικών συμβούλων στο ΔΣ της ΑΤΗΚ. Έχουμε συνηθίσει σε βρώμικες ιστορίες στις οποίες εμπλέκονται πολιτικοί και κόμματα» σχολίασε η Ελένη Χρυσοστόμου σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «δεν έχουμε πάθει ανοσία και εξακολουθούμε να εξοργιζόμαστε και να θυμώνουμε όταν διαπιστώνεται ή έστω διαφαίνεται διαπλοκή των πολιτικών με οικονομικά σκάνδαλα».

Η κ. Χρυσοστόμου διατύπωσε εκ μέρους των Οικολόγων την άποψη ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας πρέπει να ζητήσει τα στοιχεία που προέκυψαν από την μέχρι σήμερα λειτουργία της ερευνητικής επιτροπής για το σκάνδαλο της CYTA και αν προκύπτουν επαρκή στοιχεία να διατάξει ποινική έρευνα».

Ζήτησε επίσης τροποποίηση της νομοθεσίας για τα πολιτικά κόμματα και για την ασυλία των βουλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα