Σε προσεκτικά βήματα μακριά από αντιπαραθέσεις, καλεί το ΚΣ ΕΔΕΚ

18:53 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η διαχείριση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί αποτελεί προτεραιότητα, με τελικό στρατηγικό στόχο της έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με το ΚΣ ΕΔΕΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του καλεί σε προσεκτικά βήματα, μακριά από αντιπαραθέσεις.

Όπως αναφέρεται, «η κατάσταση της Κυπριακής οικονομίας παραμένει δύσκολη, όμως η θετική αξιολόγηση του προγράμματος, η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης και η χθεσινή απόφαση

της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποτελούν θετικά βήματα προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κύπρου και τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Όμως, προστίθεται, «η πραγματική οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα με την ανεργία και την ύφεση να βρίσκονται σε πρωτόγνωρα ψηλά επίπεδα και τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης».

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, «αυτή τη στιγμή απαιτείται σοβαρότητα για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, ειδικά τα επόμενα δύο χρόνια».

Η αποκατάσταση της σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, αναφέρεται, «αποτελεί κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας, γι αυτό απαιτούνται προσεκτικά βήματα μακριά από αντιπαραθέσεις και ακραίες τοποθετήσεις».

Προτεραιότητα, καταλήγει η ανακοίνωση, «αποτελεί η διαχείριση της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, με τελικό στρατηγικό στόχο της έξοδο από την κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα