Σε τεταμένη ατμόσφαιρα η ψήφιση του Προϋπολογισμού του ΡΙΚ

00:12 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη διάρκεια μιας μακράς και τεταμένης συνεδρίας, η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ψήφισε ομόφωνα το βράδυ τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ, με τους περιορισμούς στις εκταμιεύσεις κονδυλίων όπως αυτοί προτάθηκαν με τροπολογία που κατέθεσαν το ΔΗΚΟ και το ΚΣ ΕΔΕΚ και η οποία καταψηφίσθηκε από τους Βουλευτές του ΑΚΕΛ.

Η

συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ήταν σε επίπεδο ηγεσίας των κομμάτων και σημαδεύτηκε με διακοπή λόγω αποχώρησης των Βουλευτών του ΑΚΕΛ που έκριναν προσβλητικές της αναφορές του Βουλευτή Αμμοχώστου Ζαχαρία Κουλία.

Η συνεδρία επανάρχισε μετά από μισή και πλέον ώρα με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου και ανακοίνωση ότι η συνεδρία θα διακοπτόταν εκ νέου για να συνεχισθεί αύριο μετά την προσφώνηση του νομοθετικού σώματος από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαϊδης που παρουσίασε την τροπολογία, η οποία εγκρίθηκε έχοντας υπόψη τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την αντικειμενική ενημέρωση που προσφέρει, κάλεσε το ΡΙΚ να μπει σε διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να λυθούν τα προβλήματα και ο οργανισμός να βρεθεί στη θέση που του αναλογεί για να επιτελέσει το λειτούργημα του στον τόπο.

Ανέφερε πως με τις τροπολογίες δεσμεύονται οι νέες προσλήψεις και προαγωγές, αποδεσμεύονται οι αμοιβές των εργαζομένων όπως και το 100% των κονδυλιών για τα προγράμματα που αφορούν την κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες τη Γιουροβίζιον και το Euro και αποδεσμεύονται κατά τα 5/12 τα υπόλοιπα κονδύλια.

Ακολούθως πήραν το λόγο οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων.

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε πως αν και η θέση του κόμματος ήταν να καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ, ανέφερε ότι διαφωνεί με το Οργανόγραμμα και είπε ότι «θεωρούμε ότι υπάρχει διάθεση για διάλογο» για αυτό και τοποθετήθηκε υπέρ της τροπολογίας ΔΗΚΟΕΔΕΚ.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφέροντας ότι υπήρξαν φορές που μίλησε πολύ πικρά, επειδή πίστευε ότι έπρεπε το Κίνημα να τυγχάνει καλύτερης προβολής από ΡΙΚ, διατύπωσε την άποψη ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού δεν είναι η ώρα να βγάλουμε πικρίες.

Πρόσθεσε ότι θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό στην ολότητα του και εισηγήθηκε τροπολογία όπως δεσμευτεί το κονδύλι που αφορά την αποζημίωση και τα επιδόματα που λαμβάνουν τα μέλη του ΔΣ του ΡΙΚ.

«Να μην έχουμε παράπονο εάν με τις δεσμεύσεις δίνουμε τη δυνατότητα στην εκτελεστική εξουσία, σε προεκλογική περίοδο, να δημαγωγεί», πρόσθεσε.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης είπε πως θα αναφερθεί στην ουσία του θέματος, προσθέτοντας πως στα 22 χρόνια που είναι μέλος της Βουλής και διατελώντας 13 χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών, μπορεί να καταθέσει τη διαπίστωση ότι κάποιοι είναι βασιλικότεροι του βασιλέως σε σχέση με την ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Το ΡΙΚ τυγχάνει μόνιμης πολεμικής από εκείνους που δήλωσαν το στόχο για
ιδιωτικοποίηση του ημικρατικού οργανισμού, ε

Keywords
Τυχαία Θέματα