Σφοδρή κριτική στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου

20:41 2/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σφοδρή κριτική στη ΝΔ για την περίοδο της διακυβέρνησης της άσκησε σήμερα από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις τον επόμενων ημερών κρίσιμες.

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα βήματα της κυβέρνησης του έκανε

λόγο για τη δρομολόγηση των θεμάτων όσον αφορά την ενέργεια, που ανοίγουν το δρόμο συνεργασίας με το Ισραήλ και την Κύπρο, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ανοίγει τώρα το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, ενώ δεν έκανε τίποτα στη δική της διακυβέρνηση.

Όσον αφορά την Κύπρο ανέφερε επίσης ότι η ένταξη της στην ΕΕ, πραγματοποιήθηκε επίσης επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

Στην ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «χρειάζεται να δώσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης στον ελληνικό λαό. Πρέπει να τον πείσουμε για την αναγκαία θυσία, κάνοντάς τον συνδημιουργό της αυριανής Ελλάδας» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι υπερήφανη για το βάρος που σήκωσε και που δεν της αναλογούσε».

Συνέχισε καλώντας τους βουλευτές του κόμματος του να μη χαθούν «στα μικρά, στα ποσοστά, στις δημοσκοπήσεις χάνοντας το μεγάλο που είναι η μάχη να σώσουμε τη χώρα. Βάζουμε πρώτα την πατρίδα και μετά τις δικές μας δημοκρατικές εσωτερικές διαδικασίες». Τόνισε την ανάγκη για ενότητα στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι και θα είναι ενωμένο και συντεταγμένο. Είναι το δικό μας καθήκον. Είμαστε ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τη ΝΔ για εμπαιγμό του ελληνικού λαού, για ψευδή στοιχεία όσον αφορά το έλλειμμα λέγοντας ότι «οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε λάθη και καθυστερήσεις λέγοντας ωστόσο ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε την «αρχή στο πραγματικό νοικοκύρεμα της οικονομίας. Αναταράξαμε τα νερά. Μέσα στη διετία έσκασε όλη η φούσκα του παρελθόντος, αλλά εμείς μπορούμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας διεθνώς».

Ο κ. Παπανδρέου προανήγγειλε πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 πριν τις εκλογές. Ανέφερε ότι κατά την περίοδο της κυβέρνησης του σταμάτησαν τα δάνεια σε μεγαλοεκδότες, που δίνονταν στο παρελθόν, με αποτέλεσμα να υπόκεινται και αυτοί σε κριτήρια όπως οι υπόλοιποι έλληνες επιχειρηματίες.

Τάχθηκε υπέρ της αναδιοργάνωσης των τραπεζών λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να ζητήσουμε θυσίες από το λαό και οι τράπεζες να μην μπορούν να αναδιοργανωθούν».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι «καθήκον μας είναι να προσπαθήσουμε να πούμε ότι εφόσον ολοκληρώσουμε το PSI και αποδειχθούμε αντάξιοι των εταίρων μας, τότε θα προχωρήσουμε μπροστά και θα φύγουμε από τη ζώνη κινδύνου που βρισκόμαστε» και ολοκλήρωσε λέγοντας : «Θα είμαι κοντά σας σε αυτό τον αγώνα από όποια θέση και αν βρίσκομαι».

Keywords
Τυχαία Θέματα