Σοφοκλέους: Η συμπεριφορά του Προέδρου στο δημόσιο διάλογο έχει ξεπεράσει κάθε όριο

14:37 14/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφιας στο δημόσιο διάλογο έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο, δήλωσε σήμερα ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Όπως ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του, η ανοχή και η αντοχή στην κριτική και τη διατύπωση διαφορετικής άποψης έχει εκλείψει προ πολλού.

«Η λεκτική επίθεση εναντίον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις περί δημοκρατίας απόψεις που διατύπωσε

και η οργισμένη συμπεριφορά του για διατυπωθείσες απόψεις του αντιπροσώπου των Μαρωνιτών Αντώνη Χατζηρούσου σε εκδήλωση της περασμένης Κυριακής, αποτελούν συμπεριφορές απαράδεκτες για τον ανώτατο θεσμικό πολιτειακό παράγοντα της χώρας, που εκτίθενται καθημερινά με τις αψυχολόγητες αντιδράσεις του,» πρόσθεσε.

Η δημοκρατία, είπε ο κ. Σοφοκλέους, απαιτεί διάλογο, ελεύθερη διατύπωση απόψεων και θέσεων και ελεύθερη διακίνηση ιδεών. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποτυγχάνει να συμφιλιωθεί με αυτούς τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοκρατίας», ανέφερε.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα, ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε την απόλυτη αλληλεγγύη του ΚΣ ΕΔΕΚ προς το σκληρά δοκιμαζόμενο αδελφό ελληνικό λαό.

Όπως είπε, η άτεγκτη στάση της διαβόητης ‘τρόικας’ απέναντι στα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας οδηγεί τον ελληνικό λαό σε πρωτοφανή δοκιμασία, με υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, με κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας και με διαμόρφωση συνθηκών περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας του ελληνικού κράτους.

«Σε αυτή τη δύσκολη ώρα για την Ελλάδα», είπε, «με το πολιτικό σύστημα της χώρας να υφίσταται τους μεγαλύτερους πολιτικούς τριγμούς από την εποχή της μεταπολίτευσης, διατυπώνουμε την πλήρη συμπαράταξή μας προς τον αδελφό ελληνικό λαό, όντας βέβαιοι ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και μια νέα εποχή ανάπτυξης και εθνικής κοινωνικής προκοπής θα ανατείλει».

Keywords
Τυχαία Θέματα