Στα 100 δις δολάρια οι επενδύσεις μεταξύ Κύπρου-Ρωσίας

18:22 10/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι συνολικές επενδύσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ρωσίας, τα τελευταία 20 χρόνια, ανέρχονται στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η αξία των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ των δύο χωρών, ανήλθε στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, δήλωσε σήμερα ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο Vyacheslav Shumskiy.

Στην ομιλία του στο Κυπρο-Ρωσικό επιχειρηματικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λεμεσό, ο Ρώσος Πρεσβευτής

είπε ότι οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών αναπτύσσονται πολύ σταθερά, λόγω της πολιτικής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους.

Είπε ότι η συνεργασία αυτή υλοποιείται σε διάφορα επίπεδα, σημειώνοντας ότι η καλύτερη απόδειξη αυτής της συνεργασίας είναι η σημερινή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Φόρουμ.

Όπως σημείωσε, «ο συνολικός όγκος των επενδύσεων μεταξύ των χωρών μας έφτασε τα100 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι ένα πολύ εντυπωσιακό νούμερο», πρόσθεσε.
Σημείωσε, επίσης, ότι η αξία της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, κατά το προηγούμενο έτος, ανήλθε, περίπου, στα 1,3 δισ. δολάρια”.

Ο Ρώσος πρεσβευτής είπε ότι «η εμπορική και η οικονομική συνεργασία έχει φτάσει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση”, προσθέτοντας ότι «έχουμε καταφέρει, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ξεπεράσουμε τις οικονομικές δυσκολίες και να δημιουργήσουμε καλές προοπτικές».

Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Georgy Petrov, στην ομιλία του, είπε ότι το 2011 ήταν το έτος της οικονομικής ανάκαμψης για τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ της χώρας έφτασε στο 4,5%.

”Αυτός ο χρόνος θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένος για τη Ρωσία, διότι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν το έδαφος για βελτίωση των επενδύσεων και του επιχειρηματικού κλίματος στη χώρα μας”, πρόσθεσε. Ανέφερε, επίσης, ότι «έχουμε σχέδια για να καταστήσουμε τη Μόσχα ένα διεθνές οικονομικό κέντρο και η εμπειρία της Κύπρου στον τομέα αυτό είναι πολύτιμη».

Σημείωσε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο δημιούργησε το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Συνεργασία με την Κύπρο, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα επιτυγχάνει το σκοπό του.

Εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη για επικύρωση, σύντομα, του Πρωτοκόλλου που υπέγραψαν Κύπρος και Ρωσία, κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Dmitry Medvedev στην Κύπρο, τον Οκτώβριο του 2008, για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας.

Σημείωσε επίσης ότι ”θα πρέπει να καταβάλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για την ανάπτυξη και την εφαρμογή των συμφωνιών για την προστασία και την προώθηση των επενδύσεων”.

Κατέληξε λέγοντας ότι το Κυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και ο Ρώσο-Κυπριακός Σύνδεσμος «κάνουν πολλά για την επέκταση και εμβάθυνση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών”.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ρωσίας -Κύπρου και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας της Μόσχας Mikhail Kuzovlev,στην ομ

Keywords
Τυχαία Θέματα