Στεφάνου : Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα συνεχίζεται

17:59 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα συνεχίζεται δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στόχος επανέλαβε είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Τρόικα για το πρόγραμμα δανειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στεφάνου είπε

ότι «τα κόμματα σήμερα ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη διαπραγματευτική ομάδα και αντιπροσωπεία της Κεντρικής Τράπεζας σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα».

Όπως είπε, «μέσα από μακρά και σκληρή διαπραγμάτευση έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση, έχουν επιτευχθεί διάφορες συγκλίσεις με ένα δύσκολο τρόπο, με στόχο να μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία με την Τρόικα για το πρόγραμμα δανειοδότησης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Παραμένουν μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες και για αυτό συνεχίζουμε τη διαβούλευση και τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα», πρόσθεσε.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι «είναι δύσκολες οι μέρες και οι ώρες για την Κύπρο έχοντας υπόψη την οικονομική κρίση που υπάρχει και την ανάγκη στην οποία βρέθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία να απευθυνθεί στο Μηχανισμό ζητώντας δανειοδότηση για να μπορέσει να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες».

Τόνισε ότι «τούτες τις δύσκολες ώρες αυτό που χρειάζεται πρώτα από όλα είναι όλοι μας, και οι ηγέτες των κομμάτων ειδικά, να θέτουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Κύπρου, μακριά από τις όποιες μικροκομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

« Υπάρχει η ανάγκη», πρόσθεσε, «μέσα από μια κοινή προσπάθεια να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που είναι και ο στόχος: να μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία για ένα υποφερτό Μνημόνιο».

«Για ένα Μνημόνιο», συνέχισε, «που θα περιέχει πρόνοιες που θα είναι δύσκολες για το λαό μας. Αντιλαμβανόμενοι, όμως, τις δυσκολίες που περνούμε και τα προβλήματα που έχουμε θα πρέπει να γίνει αυτό από όλους κατανοητό και μέσα από τις δηλώσεις μας να μη δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα από αυτά που υπάρχουν».

Ερωτηθείς αν έχει φύγει η Τρόικα από την Κύπρο, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η Τρόικα ακόμη δεν έχει φύγει από την Κύπρο «και ακόμη είμαστε σε επαφή με την Τρόικα»

Επανέλαβε ότι «υπό συζήτηση είναι μερικά πολύ δύσκολα ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες και αυτή την προσπάθεια θα τη συνεχίσουμε».

Είπε, επίσης, ότι τα κόμματα έχουν ενημερωθεί για τα όσα έχουν διαμειφθεί μέχρι σήμερα κατά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα «και για το ποιες είναι οι βασικές πρόνοιες αυτών των οποίων έχουμε συζητήσει και πού έχουμε φτάσει, όπως γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και ποια είναι τα θέματα διαφωνίας».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι «η Κυβέρνηση είναι επικεντρωμένη σε αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο ευθύς εξ αρχής για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία», προσθέτοντας ότι «ξενίζει το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν να φορτώνουν στην Κυβέρνηση τα πάντα, να ζητούν ταυτόχρονα και θέσεις και τοποθετήσεις, ενώ ο

Keywords
Τυχαία Θέματα