Στη δημοσιότητα οι καταθέσεις του BBC για το σκάνδαλο Τζίμι Σάβιλ

19:28 22/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Κοινό κουτσομπολιό» χαρακτήρισε ο Τζέρεμι Πάξμαν, από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του BBC, τις φήμες περί ανάρμοστων σχέσεων του Τζίμι Σάβιλ με ανηλίκους, όπως προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση των καταθέσεων στελεχών του οργανισμού για το σκάνδαλο παιδεραστίας που αποκαλύφθηκε μετά το θάνατο του παλαιού παρουσιαστή. Αντίθετα, η Χέλεν Μπόαντεν, εκ των διευθυντών ενημέρωσης του βρετανικού δικτύου, κατέθεσε ότι δεν είχε ακούσει ποτέ τέτοιου είδους «σκοτεινές φήμες».

Οι καταθέσεις αφορούσαν

την απόφαση της ενημερωτικής εκπομπής Newsnight του BBC να μην προβάλλει ρεπορτάζ που αποκάλυπτε καταγγελίες θυμάτων του Τζίμι Σάβιλ, λίγους μήνες μετά το θάνατό του το 2011.

Η έρευνα είχε κρίνει πως η απόφαση ήταν λανθασμένη. Στη συνέχεια ακολούθησε μία ευρεία κρίση αξιοπιστίας στο βρετανικό ειδησεογραφικό οργανισμό που προκάλεσε ριζική αλλαγή στην ηγεσία του.

Συνολικά 3.000 σελίδες με ηλεκτρονικά μηνύματα, συνεντεύξεις και υπομνήματα στελεχών του BBC δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον οργανισμό, αν και ορισμένα κρίσιμα τμήματα των καταθέσεων έχουν σβηστεί κατόπιν νομικής συμβουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα