Στη Σαουδική Αραβία για επαφές ο Έρογλου

10:51 4/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ντερβίς Έρογλου μεταβαίνει την Παρασκευή στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μετά από πρόσκληση του τουρκικής καταγωγής ΓΓ του οργανισμού ισλαμικής Συνεργασίας Εκμελετίν Ιχσάνογλου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, θα συνοδεύεται από τους λεγόμενους υφυπουργούς προεδρίας Χασάν Γκιουνγκιόρ και εξωτερικών Αϊτούγ Πλουμέρ καθώς και «υπηρεσιακούς παράγοντες».

Τη Δευτέρα θα μεταβεί από τη Τζέντα στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραστεί στην 15η Οικονομική Σύνοδο Κορυφής Ευρασίας και την 12η Απριλίου θα μεταβεί στην Σμύρνη όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος

των Προέδρων της Ευρασίας.

Ο κ. Ερογλου και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στα κατεχόμενα την Παρασκευή 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν 15 Πρόεδροι της Δημοκρατίας, 2 Πρωθυπουργοί, 2 Πρόεδροι Εθνοσυνέλευσης και 35 Υπουργοί.

Ο Τ/Κ ηγέτης θα βρίσκεται αύριο στην κατεχόμενη Μόρφου μετά από πρόσκληση της λεγόμενης πλατφόρμας μη κυβερνητικών οργανώσεων της περιοχής και θα ενημερώσει το κοινό για τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις.

Η εν λόγω ενημέρωση ήταν προγραμματισμένη για την 29η Μαρτίου αλλά αναβλήθηκε λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματος του κ. Ερογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα