Στήριξη Παπανδρέου στην κυβέρνηση Παπαδήμου

15:06 27/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις πριν από λίγο η συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο των συναντήσεων του κ. Παπαδήμου

με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν και στηρίζουν την Κυβέρνηση, προκειμένου να ζητήσει την ξεκάθαρη στήριξη τους και να συζητηθεί ο χρόνος διεξαγωγής εκλογών, ο οποίος τοποθετείται κοντά στο Πάσχα.

Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάναγιώτης Μπεγλίτης, αναφέρεται στη συνάντηση ΠαπαδήμουΠαπανδρέου, στην οποία, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «επαναβεβαίωσε την υποστήριξη στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση για την θετική ολοκλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου και τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης».

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Κυβέρνησης Παπαδήμου και την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων τις οποίες έχουν αναλάβει, η χώρα και οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν την Κυβέρνηση, εκφράζοντας την άποψη ότι η Κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει, με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, «σημαντικές αποφάσεις, για την προώθηση μεγάλων αλλαγών που αφορούν στη διαφάνεια, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και γενικότερα τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος».

Κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις στην ΕΕ, υπό το φως των αποφάσεων της 9ης Δεκεμβρίου, και οι υποχρεώσεις που απορρέουν για την Ελλάδα.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Βήμα” σημείωσε ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου θα έχει διάρκεια ζωής έως ότου ολοκληρωθεί το PSI και οι εκλογές δε θα γίνουν σε καμία περίπτωση μετά το Πάσχα.

Στις 3μμ αναμένεται να συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Υπουργοί, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στο Πολιτικό Συμβούλιο αναμένεται να γίνει αξιολόγηση τόσο της πορείας της Κυβέρνησης Παπαδήμου όσο και της διετίας της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να τεθεί, από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και θέμα ανοίγματος των διαδικασιών διαδοχής και αποχώρησης του Γιώργου Παπανδρέου από την ηγεσία του κόμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα