Στήριξη πρώην υπουργών του ΔΗΚΟ στην επιλογή του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές

19:23 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με πρώην υπουργούς του Δημοκρατικού Κόμματος που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου είχε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.

Κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Μάκης Κεραυνός, Μάρκος

Κυπριανού, Ντίνος Μιχαηλίδης, Χριστόδουλος Πασιαρδής, Κυριάκος Χριστοφή, Στέλιος Κοιλιάρης, Αντώνης Μιχαηλίδης, Αντώνης Πασχαλίδης, Αιμίλιος Θεοδούλου, Φώτης Φωτίου, Ανδρέας Παπαγεωργίου, Χρίστος Ταλιαδώρος, και Βασίλης Πάλμας.

Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του Τάσσου Παπαδόπουλου, Πολάκης Σαρρής και ο Διευθυντής του Γραφείου Σπύρου Κυπριανού, Χάρης Βωβίδης.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εξέφρασε ικανοποίηση γιατί, όπως είπε, κατά τη συνάντηση «καταγράφηκαν κοινές έγνοιες, κοινοί προβληματισμοί και κοινή βούληση για στήριξη της στρατηγικής του κόμματός για εθνική συνεννόηση με στόχο την υπέρβαση των ιδιαίτερα κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Κύπρος».

«Με ατομικό και συλλογικό αίσθημα ευθύνης και με ιδιαίτερη έγνοια για τη διαφύλαξη της ενότητας και της συνοχής του κόμματος, οι συναγωνιστές πρώην Υπουργοί έχουν δηλώσει τη στήριξη τους στην επιλογή του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές, γιατί, όπως τόνισαν, θεωρούν τη συνεργασία ΔΗΚΟ – ΔΗΣΥ στη βάση ενός συμφωνημένου πλαισίου αρχών, ενός προγράμματος διακυβέρνησης και μιας εθνικής στρατηγικής για την υπέρβαση της κρίσης, ως επιλογή ευθύνης που στοχεύει στη σωτηρία της Κύπρου και της κυπριακής οικονομίας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΗΚΟ, κατά τη συζήτηση οι πρώην υπουργοί συμφώνησαν με τη στρατηγική του κόμματος για εθνική συνεννόηση με στόχο τη δημιουργία ενός ευρύτατου, ισχυρού και πολιτικά αξιόπιστου συνασπισμού εξουσίας που να αντιμετωπίσει τα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο και ιδιαίτερα τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας στη βάση μιας εθνικής στρατηγικής.

Δήλωσαν παράλληλα ότι στηρίζουν την επιλογή του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και ότι θα εργαστούν για την υλοποίηση της, συμμετέχοντας σε προεκλογικές δραστηριότητες κλπ.

Λόγω απουσίας στο εξωτερικό ή άλλου κωλύματος δεν μπόρεσαν να παραστούν οι πρώην υπουργοί, Χρίστος Μαυρέλλης, Χρίστος Πατσαλίδης, Κώστας Πετρίδης, Τάκης Πελεκάνος, Γεώργιος Χατζηαναστασίου, Ηλίας Ηλιάδης και Ανδρέας Δημητριάδης, οι οποίοι, ωστόσο, όπως αναφέρεται, διαβίβασαν τη συμφωνία τους με την επιλογή του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

Keywords
Αναζητήσεις
πεντελικον ανδρεας ηλιαδης
Τυχαία Θέματα