Στο πλευρό του Νίκου Αναστασιάδη διάφοροι Κοινοτάρχες

20:06 11/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας τάσσονται 222 Κοινοτάρχες από όλα τα σημεία της Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκλογικού επιτελείου του υποψηφίου. Όπως αναφέρεται, μετά την υποστήριξη που εξέφρασαν 24 Δήμαρχοι, με κείμενο τους, στην υποψηφιότητα Αναστασιάδη, σήμερα παρεμβαίνουν δημόσια και τάσσονται υπέρ του 222 Κοινοτάρχες

από όλα τα σημεία της Κύπρου.

Στην ανακοίνωση των Κοινοταρχών που παρατίθεται, αναφέρεται ότι «σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο τόπος μας έχει ανάγκη ενός ηγέτη με τόλμη, δυναμισμό, εμπειρίες και διεθνές κύρος» και προστίθεται ότι η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια άλλων πειραματισμών.

Για την τοπική αυτοδιοίκηση, οι Κοινοτάρχες αναφέρουν ότι «ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει σαφή και σύγχρονη πολιτική η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, αλλά και στην προοπτική που πρέπει να έχει ο θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στους πολίτες τόσο των ελεύθερων όσο και των κατεχόμενων περιοχών».

«Για αυτό υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη για την Προεδρία της Δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Συμπληρώνεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «διαθέτει το πολιτικό και κοινωνικό ανάστημα και το διεθνές εκτόπισμα να οδηγήσει την Κύπρο έξω από την κρίση και ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης».

Στην ανακοίνωση των Κοινοταρχών αναφέρεται εξάλλου ότι η Κύπρος διέρχεται «τις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές από το 1974», καθώς η οικονομική κρίση αφέθηκε να οδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες σε πρωτόγνωρη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας. «Το γεγονός ότι σήμερα λειτουργούν σε όλη την Κύπρο κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια στα σχολεία, απεικονίζει την τραγικότητα της κατάστασης» προστίθεται.

Συμπληρώνεται ότι θύμα της οικονομικής κρίσης είναι και η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται σήμερα να διαδραματίσει ένα αυξημένο, κοινωνικά, ρόλο με πολύ λιγότερους πόρους.

Τέλος, αναφέρεται ότι επιβάλλεται η αποκέντρωση εξουσιών από το κεντρικό κράτος και η απόδοση οικονομικών πόρων προς τις τοπικές αρχές, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να ειδωθεί ως μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα