Στους 40 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη από τον Σάντι

07:41 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η κυκλοφορία του μετρό, που μεταφέρει 5,5 εκατομμύρια επιβάτες την ημέρα, εν μέρει έχει αποκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη, αλλά τα προβλήματα παραμένουν για χιλιάδες νοικοκυριά, που εξακολουθούν να μην έχουν ρεύμα μετά το πέρασμα του Σάντι.

Ενώ οι αρχές ανακοινώνουν τη διανομή δωρεάν ενός εκατομμυρίου γευμάτων για τους ανθρώπους που υποφέρουν, έγινε γνωστό ότι αριθμός των νεκρών στην πόλη έχει αυξηθεί στους 40.

Ο

Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Aντριου Κουόμο, εξέδωσε προειδοποίηση για τους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επωφεληθούν από τη δραματική κατάσταση, αυξάνοντας τις τιμές, και κάλεσε τους διανομείς ηλεκτρικής ενέργειας να αποκαταστήσουν τις βλάβες όσο το δυνατόν συντομότερα. Εν τούτοις μερικές γειτονιές δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι την 11η Νοεμβρίου, προειδοποίησε ο τοπικός διανομέας ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο Μανχάταν τα προβλήματα με το ηλεκτρικό ρεύμα θα έχουν αποκατασταθεί έως το Σάββατο.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώση δέντρων, από ηλεκτροπληξία ή πνίγηκαν όταν η πλημμύρα εισχώρησε στα χαμηλότερα σημεία της πόλης.

Ο κυκλώνας χτύπησε τη Νέα Υόρκη το βράδυ της Δευτέρας, με ισχυρότατους ανέμους και καταρρακτώδη βροχή που προκάλεσε πλημμύρες και μαζικές διακοπές ρεύματος σε ολόκληρο το νότιο τμήμα του Μανχάταν.

Ο τυφώνας προκάλεσε σημαντικές ζημιές και στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, δήλωσαν αξιωματούχοι του διεθνούς οργανισμού.

Ο τυφώνας προκάλεσε πυρκαγιά και μια μεγάλη πλημμύρα στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο άνοιξε εκ νέου, αφού παρέμεινε κλειστό επί τρεις ημέρες.

“Αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο προκάλεσε ζημιές χωρίς προηγούμενο στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών τη Δευτέρα και την Τρίτη”, δήλωσε ο Γιούκιο Τακάσου, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών υπεύθυνος για τη διαχείριση, ο οποίος μίλησε στη Γενική Συνέλευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα