Η Κυβέρνηση αναμένει σύντομα τον καθορισμό ημερομηνίας καθόδου της Τρόικας

21:07 1/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον καθορισμό ημερομηνίας καθόδου της Τρόικας στην Κύπρο, αναμένει από την ίδια την Τρόικα η Κυβέρνηση καθώς μέχρι και σήμερα έχει αποστείλει όλες τις διευκρινήσεις και απαντήσεις που ζήτησε, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή, η απάντηση αυτή να έρθει εντός των επόμενων ωρών.

Ο κ. Στεφάνου είπε επίσης πως το κατά πόσον θα προλάβουμε το ορόσημο της 12 Νοεμβρίου, της επόμενης

δηλαδή συνεδρίας του Eurogroup, ο κ. Στεφάνου είπε πως αυτό θα μπορεί να απαντηθεί όταν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Παράλληλα, διαμήνυσε ότι υπάρχουν λύσεις έτσι ώστε να συνεχίσει η Κυπριακή Δημοκρατία να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Σε δηλώσεις του μετά τις χωριστές συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς ηγέτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων και των επαφών που μέχρι τώρα είχε η Κυβέρνηση με την Τρόικα».

Όπως ανέφερε ο κ. Στεφάνου, η Κυβέρνηση έχει αποστείλει όλες τις διευκρινίσεις και όλες τις απαντήσεις που ζήτησε η Τρόικα αναφορικά με διάφορα θέματα «και τώρα αναμένουμε από την Τρόικα να καθορίσει την ημερομηνία καθόδου της στην Κύπρο, έτσι ώστε να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση από κοντά με στόχο να κλείσουμε συμφωνία για παροχή δανείου από μέρους του Μηχανισμού προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ελπίζουμε ότι αυτή την απάντηση θα την έχουμε σύντομα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν αυτό που μετράμε είναι ώρες για την απάντηση της Τρόικας, ο κ. Στεφάνου εξέφρασε την ελπίδα όντως να μετράμε ώρες για την απάντηση αυτή, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα δοθεί η απάντηση αυτή. «Εμείς έχουμε κάνει αυτό που έπρεπε να κάνουμε και αναμένουμε τις απαντήσεις από μέρους της Τρόικας», είπε.

Σε ερώτηση για το πότε έχουν σταλεί οι θέσεις της Κυβέρνησης, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «οι τελευταίες έχουν σταλεί σήμερα. Εχουν σταλεί και προηγουμένως διάφορα θέματα, διότι η επαφή με την Τρόικα τις τελευταίες βδομάδες ήταν καθημερινή. Εγινε μια πάρα πολύ εντατική εργασία και μια εντατική διαβούλευση με την Τρόικα, για διάφορα ζητήματα που αφορούν στο πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας που αποστάληκε σε απάντηση των θέσεων της Τρόικας», πρόσθεσε.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε στη συνέχεια πως έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, «η οποία έγινε στο πλαίσιο που είχαμε καθορίσει αναφορικά με την υπεράσπιση συγκεκριμένων ζητημάτων που είχαμε θέσει – και τα οποία είναι γνωστά – καθώς, επίσης, φροντίσαμε να τεκμηριώσουμε τις δικές μας θέσεις αναφορικά με διάφορα ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τα δημοσιονομικά όσο και με τα διαρθρωτικά ζητήματα, όπως και για το τραπεζικό σύστημα που είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της όλης συζήτησης με την Τρόικα».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι έχει βρεθεί με την Τρόικα κοινό έδαφος σε διάφορα ζητήμα

Keywords
Τυχαία Θέματα