Σύγκληση πενταμερούς ή εποικισμό Βαρωσίων επιδιώκει η τ/κ πλευρά

10:46 29/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τ/κ πλευρά θέτει ως όρο τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό και εφόσον δεν εισακουστεί, αυτό θα σημάνει το τέλος των διαπραγματεύσεων και τον σταδιακό εποικισμό των Βαρωσίων, γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κίπρις», η σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών είναι κατά πάσα πιθανότητα η τελευταία, εν αναμονή των κινήσεων του ΓΓ του ΟΗΕ μετά την έκθεση που θα του υποβάλει ο Ειδικός Σύμβουλος για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, στο τέλος της εβδομάδας.

Οπως αναφέρεται,

η τ/κ πλευρά θέτει ως όρο τη σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης. Σε περίπτωση που δεν εισακουστεί, θα τερματιστούν οι συνομιλίες, ενώ το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας που προνοεί την απαγόρευση εγκατάστασης στο Βαρώσι θα θεωρηθεί ως μη ισχύον και η περιφραγμένη πόλη θα εποικιστεί σταδιακά, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι.

Αρμόδιος ο οποίος δεν κατονομάζεται, δήλωσε στην εφημερίδα ότι ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες, η τουρκική πλευρά εφαρμόζει τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, ενώ αν τερματιστούν δεν θα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τις πρόνοιες. «Ως τουρκική πλευρά μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν» είπε.

Τέλος, αναφέρεται ότι η τ/κ πλευρά και η Αγκυρα πιστεύουν ότι σε περίπτωση που συγκληθεί πενταμερής διάσκεψη, το Κυπριακό είναι δυνατόν να επιλυθεί πολύ πιο νωρίς από ότι πιστεύεται. Στην πενταμερή, σύμφωνα με την «Κίπρις», θα συμμετάσχουν οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις και οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα