Συλικιώτης: Μειώθηκαν κατά 300 οι πολιτικοί πρόσφυγες που λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα

21:05 14/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Κατά 300 μειώθηκαν οι πολιτικοί πρόσφυγες που λαμβάνουν επίδομα από το κράτος, ενώ σημαντική μείωση σημειώθηκε στην εισροή παράνομων μεταναστών από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών ο Υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης.

Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, τους τελευταίους μήνες, οι πολιτικοί πρόσφυγες που λαμβάνουν δημόσιο βοήθημα μειώθηκαν από τους 1600 στους 1300. Όπως ανέφερε ο κ. Συλικιώτης, απαντώντας σε ερώτηση

του Προέδρου της Επιτροπής, Βουλευτή του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου, οι πολιτικοί πρόσφυγες έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και όταν δεν βρίσκουν δουλειά, το κράτος οφείλει να τους παρέχει επίδομα. Η προσπάθεια μας, πρόσθεσε ο κ. Συλικιώτης, είναι οι πολιτικοί πρόσφυγες να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε επαγγέλματα που προσλαμβάνονται κατά κύριο λόγο αλλοδαποί.

Οσον αφορά τις αιτήσεις αλλοδαπών για παροχή πολιτικού ασύλου, ο αριθμός τους έχει μειωθεί κάτω από 900, όπως ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών τους Βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών και αυτό οφείλεται στην επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Ασύλου. Όπως ανέφερε ο Υπουργός, οι 200 από αυτούς που αναμένουν εξέταση των αιτήσεων τους, βρίσκονται ήδη στους χώρους υποδοχής, όπου τα έξοδα καλύπτονται κατά 85% από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.

Ο κ. Συλικιώτης ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος δεν αποτελεί πλέον ελκυστικό προορισμό για τους παράνομους μετανάστες, όπως είχε χαρακτηριστεί κατά το παρελθόν, καθώς όπως είπε, έχει μειωθεί στο ελάχιστο η παράνομη μετανάστευση από τα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, φέτος 452 παράνομοι μετανάστες έχουν εισέλθει στην Κυπριακή Δημοκρατία από τα κατεχόμενα, σε σύγκριση με 4 με 5 χιλιάδες που εισέρχονταν τα περασμένα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα