Συμβολική επίσκεψη υποστήριξης, πραγματοποιεί στην Ελλάδα ο Ολάντ

12:27 19/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πραγματοποιεί την Τρίτη μονοήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο να εκφράσει την υποστήριξη του στις προσπάθειες ανάκαμψης από την ύφεση που καταβάλλει η χώρα.

“Ο σκοπός της επίσκεψής μου είναι να μεταφέρω την υποστήριξη της Γαλλίας για επιτυχία της Ελλάδας” και για να προχωρήσει η Ευρώπη μαζί με την Ελλάδα,

είπε ο κ. Ολάντ σε συνέντευξη του στην ελληνική εφημερίδα “Τα Νέα”.

Το ταξίδι του Γάλλου Προέδρου αποτελεί “μήνυμα εμπιστοσύνης και υποστήριξης”, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του κ. Ολάντ, προσθέτοντας ότι από τότε που ανέλαβε την εξουσία πριν από εννέα μήνες, ο Σοσιαλιστής ηγέτης υπερασπίστηκε την ιδέα ότι η Αθήνα θα πρέπει να παραμείνει εντός της Ευρωζώνης.

Ο κ. Ολάντ θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συνάντηση έχει διευθετηθεί και με τους επικεφαλής των περίπου 40 κορυφαίων ελληνικών εταιρειών.

Γάλλος διπλωμάτης δήλωσε ότι η επίσκεψή Ολάντ θα έχει ένα εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα από το ταξίδι που πραγματοποίησε τον Οκτώβριο στην Αθήνα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με 30.000 διαδηλωτές να έχουν συγκεντρωθεί τότε στο κέντρο της Αθήνας με πανό που ανέγραφαν, μεταξύ άλλων, “Έξω το Τέταρτο Ράιχ».

Ενώ η Γερμανία έχει συνεισφέρει τα περισσότερα χρήματα στο ελληνικό πακέτο διάσωσης, πολλοί Έλληνες πιστεύουν ότι η κ. Μέρκελ ευθύνεται για τις απαιτήσεις που τέθηκαν στην Ελλάδα για δραστικές περικοπές, σε αντάλλαγμα την χρηματοδότηση που έχει λάβει.

Ο κ. Ολάντ φαίνεται να είναι περισσότερο υπέρ της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η λιτότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από μέτρα που τροφοδοτούν μια βιώσιμη ανάπτυξη.

“Απορρίπτω μια Ευρώπη που θα καταδικάζει τις χώρες σε ατελείωτη λιτότητα”, αναφέρει στη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Τα Νέα”.

Η επίσκεψη Ολάντ αποσκοπεί σε «συγκεκριμένες ιδέες για δημιουργία θέσεων εργασίας, παρουσίαση της εμπιστοσύνης μας και για αναζήτηση οικονομικών συνεργασιών”, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Αριθμός γαλλικών εταιρειών έχουν σημαντική παρουσία στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας ξυριστικών “Bic”, η οποία έχει ένα από τα βασικά εργοστάσια της στη χώρα, καθώς και ως κύριο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα