Συνάντηση Μπαρόζο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας

16:52 23/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ισχυρή επιθυμία της Κομισιόν να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και τη δέσμευση των εταίρων ότι θα εξακολουθήσουν να πράττουν ό,τι μπορούν γι’ αυτόν τον σκοπό, μετέφερε σήμερα το Πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στον Ελληνα Πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.

Οπως επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο, η σημερινή κυβέρνηση έχει έναν σαφώς προσδιορισμένο και ζωτικό ρόλο να παίξει τις ερχόμενες εβδομάδες

Η Ευρωζώνη έχει επιδείξει χωρίς προηγούμενο αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και το λαό της, έχει δεσμευτεί να διατηρήσει τη χρηματική υποστήριξη στη χώρα, υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα διατηρήσει τη δέσμευση της να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιστροφή στην ανάπτυξη, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι χωρίς την αλληλεγγύη, η χώρα δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την ευημερία.

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες, εύχομαι να υπήρχε ευκολότερος τρόπος προκειμένου η Ελλάδα να βγει από την κρίση», είπε, ενώ επισήμανε ότι ο δυσκολότερος δρόμος είναι η πλήρης εφαρμογή του δεύτερου προγράμματος. «Αυτός είναι ο συντομότερος δρόμος προκειμένου η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και την απασχόληση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό σε αυτή την πορεία», κατέληξε ο κ. Μπαρόζο.

Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής ζήτησε να ενημερωθεί για το πολιτικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρόζο ότι η Ελλάδα οδεύει στις εκλογές σε ήρεμο κλίμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Μπαρόζο για τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης στη σημερινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ειδικότερα, ο κ. Πικραμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα συμφωνεί στην ανάγκη να εκδοθούν ευρωομόλογα έργων, καθώς και στην ενίσχυση των ΜΜΕ από την ΕΤΕπ. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υπάρξει αποδέσμευση των πόρων για την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων μέσω του ειδικού μηχανισμού επιμερισμού κινδύνου και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά με 6,5 δισ. ευρώ από το ισχύον πακέτο βοήθειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα