Συνάντηση ΕΤΥΚ με Πρόεδρο του ΔΗΣΥ

22:13 2/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με πρωτοβουλία της ΕΤΥΚ η ηγεσία της συντεχνίας των τραπεζικών υπαλλήλων είχε αργά το απόγευμα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που ξεκίνησε μετά την εξουσιοδότηση που έλαβε από τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στη Λαϊκή.

«Καταθέσαμε τις απόψεις μας, τις αγωνίες μας και τους προβληματισμούς μας για το μέλλον των τραπεζών γενικά και ιδιαίτερα για το  θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών

που πρέπει το συντομότερο να επιτευχθεί για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία», είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής.

Η συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ επικεντρώθηκε στα προβλήματα της Λαϊκής Τράπεζας και στην εφαρμογή του διατάγματος του Υπουργού Οικονομικών, όπως έχει εφαρμοστεί «μονόπλευρα» από τη Διοίκηση της Λαϊκής Τράπεζας, πρόσθεσε ο κ. Χατζηκωστής.

Εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Νίκο Αναστασιάδη «διότι πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος (του ΔΗΣΥ) άκουσε, κατάλαβε και πιστεύουμε ότι με κατανόηση αντιμετώπισε τα προβλήματα και τις τοποθετήσεις μας», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι στο μέλλον «θα υπάρξουν πραγματικά αποτελέσματα».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χατζηκωστής είπε ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων και ανάλογα με τα αποτελέσματα των συναντήσεων η ΕΤΥΚ θα αποφασίσει πώς θα προχωρήσει, αν χρειαστεί και με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ερωτηθείς για το σχέδιο αναδιάρθρωσης ο κ. Χατζηκωστής είπε ότι «αυτά τα παιχνίδια παίζονται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο, είναι θέμα της Κυβέρνησης, ίσως να μπαίνουμε στο περιβόητο θέμα του μνημονίου, της υπογραφής, της έλευσης των χρημάτων κ.λπ».

«Αγωνιούμε πάρα πολύ, να μην υπάρξει κατάρρευση οποιασδήποτε τράπεζας στην Κύπρο γιατί αυτό θα λειτουργήσει αλυσιδωτά και θα δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο, όχι μόνο για τις τράπεζες, ούτε για μία τράπεζα, αλλά για όλο το οικονομικό μας σύστημα», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα