Συνάντηση με ΠΑΣΥΜΕ είχαν οι Πρόεδροι των Επ. Εμπορίου και Οικονομικών

11:16 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι, οι Πρόεδροι των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εμπορίου και Οικονομικών, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων(ΠΑΣΥΜΕ), στη Βουλή.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι «είχαμε μια εποικοδομητική

και παραγωγική συνάντηση με τον ΠΑΣΥΜΕ, κατά την οποία μας κατέθεσαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την πορεία των μικρών επιχειρήσεων».

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε ότι οι μικρές επιχειρήσεις «πραγματικά βρίσκονται στη μέγγενη της έλλειψης ρευστότητας, της απουσίας αναπτυξιακών μέτρων και της απουσίας διαχρονικής στήριξης από το κράτος και την Κυβέρνηση για να μπορέσουν να επιβιώσουν».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «βρισκόμαστε ενώπιον του φάσματος του θανάτου του εμποράκου, που ουσιαστικά θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία και θα ξανανοίξει το μεγάλο φαύλο κύκλο της οικονομίας, με ανεργία, ύφεση και με άλλα συναφή προβλήματα που σίγουρα είναι ανεπιθύμητα για όλους εμάς».

Ανέφερε ότι «ο προβληματισμός μας εστιάζεται στο ότι και πάλι η Κυβέρνηση αφέθηκε εις στη ραστώνη και στον εφησυχασμό της, χωρίς να λάβει εγκαίρως μέτρα για τις μικρές επιχειρήσεις».

«Το ερώτημα που πλανάται», συνέχισε ο κ. Χριστοφόρου, «είναι γιατί έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να αποφασίσει (η Κυβέρνηση) να δημιουργήσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας που ήταν μια διαχρονική πρόταση μας. Γιατί έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να αντιληφθεί ότι οι 67 τόσες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού».

«Γιατί ουσιαστικά έπρεπε να χαθεί αυτός ο πολύτιμος χρόνος που έφερε και τις μικρές επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής;», διερωτήθηκε.

Εμείς, συνέχισε, «ως Επιτροπή Εμπορίου, αναλαμβάνουμε ευθύνη και πρωτοβουλία να στηρίξουμε τις μικρές επιχειρήσεις με όσα μέτρα απαιτούνται και με όσες δυνατότητες μας παρέχει η κοινοβουλευτική μας εξουσία».

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΥΜΕ Σοφοκλής Μούσουλος είπε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου «μελέτησε με συμπάθεια και αναγνώρισε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε».

«Ευελπιστούμε», κατέληξε, «ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα μας δεχτεί για να ακούσει την κραυγή απόγνωση μας και, κυρίως, ότι θα δεχτεί από κοινού διαχείριση των θεμάτων με τη συμμετοχή του Παγκυπρίου Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα