Συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας είχε το ΕΒΕ Πάφου

18:43 7/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου για προώθηση της επαρχίας ως αξιόπιστου περιφερειακού κέντρου παροχής Υπηρεσιών και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, το ΕΒΕ Πάφου είχε συνάντηση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Κύπρο Borys Humenyuk και τον Εμπορικό Ακόλουθο Sergeiy Filippenko.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕ Πάφου ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γ. Αριστοδήμου ευχαρίστησε τον Πρέσβη

της Ουκρανίας για το ενδιαφέρον του για την Πάφο και αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί με τα επιμελητήρια του Κιέβου, Οδησσού, Λβίβ, Ντονιέτσκ. Εισηγήθηκε δε την διοργάνωση επιχειρηματικού/επενδυτικού φόρουμ στο Ντονιέτσκ που αποτελεί σημαντικό οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της Ουκρανίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου κ. Γ. Λεπτός αναφέρθηκε , στις σημαντικές επενδυτικές δυνατότητες και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Πάφο στον τομέα των υπηρεσιών, του Τουρισμού και της ανάπτυξης γης, ως και στην ανάγκη άμεσης σύνδεσης της Πάφου με τα αεροδρόμια του Κιέβου και του Ντονιέτσκ. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις επενδυτικές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου σε διάφορες χώρες που παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σ. Βέργας είπε ότι στηρίζει τις πρωτοβουλίες επιχειρηματικών και επενδυτικών προσπαθειών μεταξύ Ουκρανίας και Πάφου αλλά και την συνεργασία σε Πολιτιστικές εκδηλώσεις και αναφέρθηκε στις δυνατότητες που δημιουργούνται στην Πάφο με την ανάληψη του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017.

Ο Έπαρχος Πάφου Γ. Μαλλουρίδης εκπροσωπώντας την Πολιτεία ανέφερε ότι το Κράτος στηρίζει όλες τις προσπάθειες ανάπτυξης των επιχειρηματικών και επενδυτικών πρωτοβουλιών και δεσμεύτηκε για γρήγορη προώθηση οποιονδήποτε σχετικών εγειρόμενων θεμάτων.

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Κύπρο Borys Humenyuk, αναφέρθηκε στις διαχρονικά άριστες σχέσεις των δύο χωρών και στο γεγονός ότι η Κύπρος είναι στις προτεραιότητες της στρατηγικής της Ουκρανίας για ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων.

Διαβεβαίωσε επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, ότι θα συμβάλει στην πρωτοβουλία για οργάνωση του επιχειρηματικού/επενδυτικού φόρουμ στο Ντονιέτσκ σε συνεργασία με το τοπικό Επιμελητήριο καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες για ανάπτυξη των σχέσεων και συνεργασιών μεταξύ της Κύπρου και επαρχίας Πάφου.

Επίσης συνεχάρη το Επιμελητήριο Πάφου για την πρωτοβουλία ως και τον Δήμαρχο και Έπαρχο Πάφου για την στήριξη των στις κοινές προσπάθειες και ενέργειες και δεσμεύτηκε όπως οι συναντήσεις αυτές συνεχιστούν έως ώτου υλοποιηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Ε. Λοϊζίδης εκπροσωπώντας τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Πάφου Κ. Ζαμπυρίνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα