Συνάντηση με τον ΥΠΟΙΚ ζητά ο Λ. Χριστόφορου

15:11 27/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών Κίκη Καζαμία ζήτησε ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου ώστε να συζητήσουν τις δέκα προτάσεις του Αντιπρόεδρου του ΔΗΣΥ για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σε δήλωση του στη Βουλή, ο κ. Χριστοφόρου είπε πως αποτελεί επιβεβαιωμένο οικονομικό αξίωμα μέσα από την πραγματική οικονομία, ότι η μονόπλευρη οικονομική κατεύθυνση να λαμβάνονται μόνο μέτρα φορολογιών και λιτότητας και μείωσης των μισθών δεν οδηγούν σε έξοδο από την οικονομική

κρίση. Επανέλαβε ότι επιβάλλονται άμεσα μέτρα ανάπτυξης αφενός για διάσωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αφετέρου για να δοθεί ώθηση στην οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και αύξηση του Εθνικού Ακαθάριστου Προϊόντος που θα μας βγάλει από την οικονομική κρίση.

«Επιμένω και για αυτό ζήτησα συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να συζητήσουμε τα 10 συγκεκριμένα μέτρα που εισηγούμαι τα οποία θα μπορούσαν αφενός να βγάλουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την κρίση και αφετέρου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις νέων θέσεων εργασίας και ανάπτυξης για τον τόπο», πρόσθεσε ο κ. Χριστοφόρου

Ο κ. Χριστοφόρου ανέφερε πως τα μέτρα επιβάλλονται, διευκρίνισε ότι αυτά δεν επιβαρύνουν ουσιαστικά τους κρατικούς προϋπολογισμούς και ανέφερε πως πρόκειται για μέτρα που χρειάζονται πολιτική βούληση, τόλμη και αποφασιστικότητα, που στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της δεν επέδειξε η παρούσα Κυβέρνηση.

Επιδόματα προς αιτητές ασύλου

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ ανέφερε επίσης πως θα ζητήσει νέα συζήτηση της πρότασης νόμου που κατέθεσε για τα επιδόματα προς τους αιτητές ασύλου και τους πολιτικούς πρόσφυγες που βρίσκεται ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, ώστε αυτή τάχιστα να καταστεί νόμος της Δημοκρατίας και να απαλλαγεί ο τόπος από την προκλητική στάση των κυβερνώντων σε ό,τι αφορά τα επιδόματα προς τους αλλοδαπούς.

«Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, κατά την οποία σχεδόν ένα στα έξι κυπριακά νοικοκυριά βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχιας, η συνέχιση της πολιτικής παραχώρησης ψηλών επιδομάτων προς αλλοδαπούς είναι κάτι περισσότερο από προκλητικό», είπε, προσθέτοντας ότι κατέθεσε πρόταση νόμου στην Επιτροπή Εσωτερικών για διόρθωση των στρεβλώσεων και θα εναρμόνιζε την Κύπρο με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες αντί επιδομάτων παρέχονται, άλλου είδους διευκολύνσεις και για τις οποίες δεν θα χρειαζόταν η Κύπρος να επιδοτεί ετησίως με 20 και πλέον εκατομμύρια τους αλλοδαπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα