Συνάντηση Υπουργού Οικονομικών με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

17:05 24/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Τους στόχους και τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  συζήτησε την Πέμπτη, κατά την πρώτη επίσημη συνάντησης της, με τον Υπουργό  Οικονομικών Κίκη Καζαμία, η νέα Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου.

Οπως δήλωσε η κ. Καλογήρου, κατά τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Υπουργός Οικονομικών ζήτησε να ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ”ήταν πολύ θετικός στις απόψεις της Επιτροπής”.

”Επικεντρωθήκαμε σε θέματα εποπτείας και ανάπτυξης της οικονομίας,

μέσω κυρίως προσέλκυσης τόσο Αμοιβαίων Κεφαλαίων όσο και νέων Κυπριακών Επιχειρήσεων Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (ΚΕΠΕΥ)”, είπε η Πρόεδρος της Επιτροπής, η οποία σημείωσε ότι η Επιτροπή εποπτεύει γύρω στις 110 ΚΕΠΕΥ, 100 εισηγμένες εταιρείες και οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και έχει ένα σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει σε αυτό τον τομέα.

Ανέφερε επίσης ότι με τον Υπουργό Οικονομικών συζήτησαν και θέματα απλοποίησης των διαδικασιών που ακολουθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να μπορεί να διεκπεραιώνει γρηγορότερα, μέσα στα πλαίσια πάντα του νόμου, διάφορες εργασίες της έτσι ώστε να καταστεί πιο ελκυστική.

Η κ. Καλογήρου είπε ότι επίσης συζήτησαν τρόπους προστασίας των επενδυτών μέσω και της διοργάνωσης ενημερωτικών σεμιναρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα