Συνεχίστηκε την Τετάρτη η διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Α. Χατζηκωστή

17:03 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε την Τετάρτη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, κατέθεσε ο μάρτυρας υπεράσπισης Γιάννης Παπαϊωάννου, ο οποίος ασχολείται με τη δημιουργία λογισμικών και προγραμμάτων, τη διαχείριση έργου και τις τηλεπικοινωνίες.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 2ου κατηγορούμενου Τάσου Κρασοπούλη, Μάριος Γεωργίου επικεντρώθηκε κατά την εξέταση του μάρτυρα στους τρόπους ανάλυσης

των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συγκεκριμένου  αριθμού κινητού τηλεφώνου που ανήκει στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας Φάνο Χατζηγεωργίου.

Σε ερώτηση του κ. Γεωργίου αν υπάρχει τρόπος εντοπισμού της γεωγραφικής θέσης μια τηλεφωνικής συσκευής και ενός συνδρομητή κινητού τηλεφώνου την ώρα που αυτός επικοινωνεί, ο μάρτυρας υπεράσπισης απάντησε καταφατικά.

Όπως είπε ο κ. Παπαϊωάννου στο δικαστήριο, σε συγκεκριμένη βάση αποτυπώνονται οι επιτυχημένες κλήσεις και οι αναπάντητες, καθώς επίσης τα μηνύματα, είτε αυτά που λαμβάνονται, είτε αυτά που αποστέλλονται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη ζήτησε από τον μάρτυρα να καταθέσει στο δικαστήριο την έκθεση, την οποία έχει συντάξει, με βάση οδηγίες που είχε, για έρευνα συγκεκριμένου αριθμού τηλεφώνων.

Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Έλενα Κλεόπα υπέβαλε ένσταση στο να κατατεθεί η συγκεκριμένη έκθεση, αφού όπως ανέφερε  αφορά ανάλυση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων συγκεκριμένου αριθμού, δηλαδή επιχειρείται να αναδειχθεί από ποιες ακτίνες του παροχέα έπαιρνε σήμα ο συγκεκριμένος αριθμός.

Όπως πρόσθεσε η κ. Κλεόπα, τα δεδομένα δόθηκαν από την αρχή της υπόθεσης στην υπεράσπιση και εξασφαλίστηκαν με διάταγμα δικαστηρίου. Σημείωσε ακόμα πως το διάταγμα εξασφαλίστηκε πριν από την τροποποίηση του άρθρου 17 του Συντάγματος.

Άρα, σημείωσε η δημόσια κατήγορος, τα συμπεράσματα της έκθεσης που επιχειρείται να κατατεθεί προέρχονται από αντισυνταγματική ληφθείσα μαρτυρία.

Επίσης, η κ. Κλεόπα είπε ότι λόγω της αντισυνταγματικότητας, δεν ασχολήθηκε κανείς με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Ο δικηγόρος του Τάσου Κρασοπούλη ανέφερε στο δικαστήριο πως θα ζητήσει δίκη εντός δίκης με κλήτευση του βασικού μάρτυρα κατηγορίας  Φάνου Χατζηγεωργίου, για να απαντήσει κατά πόσο συναινεί να αποκαλυφθούν τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα.

Ο κ. Γεωργίου ζήτησε χρόνο από το δικαστήριο για να αιτιολογήσει το αίτημα του.

Κατά την επανέναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου  κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, Μιχάλης Πικής, ζήτησε αναβολή της ακροαματική διαδικασίας, επικαλούμενος φρικτούς πόνους του πελάτη του.

Το αίτημα αναβολής εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου και η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο στις 09:00, με τον κ. Γεωργίου να αιτιολογεί το αίτημα του για δίκη εντός δίκης

Keywords
Τυχαία Θέματα