Συνελήφθη 18χρονος για υπόθεση κλοπής μηχανοκινήτων οχημάτων

16:34 24/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνελήφθη χθες βράδυ 18χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Λευκωσίας για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, γύρω στις 21:15 χθες, μέλος της Αστυνομίας ανέκοψε για έλεγχο στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, αυτοκίνητο το οποίο κατευθυνόταν από τις ελεύθερες προς τις κατεχόμενες περιοχές και οδηγούσε 18χρονος κάτοικος Λευκωσίας.

Όπως αναφέρεται, από έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι αριθμοί που αναγράφονταν στις πινακίδες εγγραφής του οχήματος ήταν πλαστοί, ενώ από περαιτέρω εξετάσεις που

ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αυτοκίνητο ήταν δηλωμένο ως κλοπιμαίο.

Ο 18χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης, σε σημερινές του δηλώσεις, είπε ότι η Αστυνομία έχει καταστρώσει αναφορικά με τα τελευταία κρούσματα κλοπής μηχανοκινήτων οχημάτων, ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης.

«Ως εκ τούτου, καταστρώνοντας το σχέδιο και θέτοντας το σε εφαρμογή ψες είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, μέλος του οδοφράγματος Αγίου Δομετίου κάνοντας κάποιο έλεγχο σε ένα ύποπτο όχημα, το οποίο θεώρησε ότι προφανώς κάτι ύποπτο συνέβαινε, φάνηκε ότι το όχημα αυτό είχε πλαστές πινακίδες εγγραφής και στη συνέχεια από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν φάνηκε ότι ο οδηγός ήταν αλλοδαπός ο οποίος προφανώς μετέφερε το όχημα για να το πωλήσει στις κατεχόμενες περιοχές. Ανακρίθηκε επισταμένα από μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, έχει δώσει κατάθεση, στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι αισιοδοξούν ότι με την κατάθεση αυτή θα εξιχνιαστούν αρκετές υποθέσεις παρόμοιου τύπου.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα που δρα στις ελεύθερες περιοχές και υπάρχει δυστυχώς συνεργασία και στις κατεχόμενες περιοχές όπου φθάνουν τα οχήματα τα οποία είτε πωλούνται είτε μετατρέπονται σε εξαρτήματα και πωλούνται στις κατεχόμενες περιοχές. Ήταν μια επιτυχία από πλευράς της Αστυνομίας το γεγονός αυτό. Αισιοδοξούμε ότι θα γίνουν περαιτέρω συλλήψεις και θα εξαρθρωθεί αυτό το δίκτυο διακίνησης κλοπιμαίων οχημάτων», συμπλήρωσε.

Ο κ. Μιχαηλίδης έκανε έκκληση στο κοινό να προστατεύει την περιουσία του, κυρίως τα μηχανοκίνητα οχήματα, γιατί, όπως είπε, «πολλές φορές αρκετοί συμπολίτες μας αφήνουν τα αυτοκίνητα τους ξεκλείδωτα, με τα κλειδιά πάνω, καμιά φορά ακόμα και με τις μηχανές σε λειτουργία με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολος στόχος ένα όχημα τέτοιο από τους οποιουσδήποτε επιτήδειους οι οποίοι τα κλέπτουν και στη συνέχεια τα μεταφέρουν στις κατεχόμενες περιοχές».

«Έτσι η έκκληση και η παράκληση μας είναι όλοι οι πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και στη χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων γιατί οι καιροί έχουν αλλάξει και θα πρέπει όλοι μας να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και να προστατεύουμε την ίδια την περιουσία μας. Μιλάμε για

Keywords
Τυχαία Θέματα