Συνεχίζει τις επαφές του με τους Πρέσβεις των «5» του ΣΑ ο Μαλάς

11:52 25/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με συναντήσεις στις Πρεσβείες της Ρωσίας και της Κίνας συνέχισε την Πέμπτη τον κύκλο επαφών του με τους Πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στη Πρεσβεία της Ρωσίας, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Ρώσο Πρέσβη για τις θέσεις του πάνω στο Κυπριακό και τον διαβεβαίωσε ότι «θα πολιτευθούμε με ένα τρόπο έτσι που να μην ξεφύγουμε από τα συμφωνηθέντα όσον αφορά τις αρχές βάσεις λύσης

του Κυπριακού».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά συζητήθηκαν σε αρκετή έκταση οι οικονομικές σχέσεις της Ρωσίας και της Κύπρου, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει «ότι θα επιδιώξουμε να υπάρξει σταθερότητα στον τραπεζικό τομέα, έτσι ώστε αυτή η αβεβαιότητα η οποία επηρεάζει αυτή τη στιγμή τον τραπεζικό τομέα σιγά -σιγά να επιλυθεί».

«Είναι προς όφελος της Κύπρου αυτή η αβεβαιότητα σίγουρα να πάψει να υφίσταται, γιατί αντιλαμβάνεστε τα πράγματα μπορούν να γίνουν και χειρότερα , υπάρχουν ισχυρά ρωσικά συμφέροντα τα οποία έχουν σχέση με τον τραπεζικό μας τομέα», είπε ο κ. Μαλάς. Ανέφερε ακόμη ότι η Ρωσία είναι μια χώρα που θα πρέπει η Κύπρος να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις οικονομικές σχέσεις μαζί της, μια χώρα μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, με ισχυρά συμφέροντα σε σχέση και με την αξιοποίηση του φυσικού αερίου, μια χώρα που μας δίνει, όπως είπε, τη δυνατότητα ακόμη να προσελκύσουμε και παραγωγικές επενδύσεις στη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Μαλάς, συζητήθηκε και το θέμα της Συρίας με τη Ρωσία να τάσσεται υπέρ μιας ειρηνικής διευθέτησης, αναγνωρίζοντας όμως «ότι η τελική κατάληξη της τύχης της Συρίας είναι θέμα που αφορά του Σύρους μόνο».
« ( Η Ρωσία) είναι υπέρ μιας ειρηνικής διευθέτησης αυτής της κατάστασης, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι οι πολεμικές παρεμβάσεις δεν έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα», ανέφερε.

Ερευνα Κεντρικής Τράπεζας – Αξιόγραφα

——————

Ο κ. Μαλάς αναφέρθηκε και σε σημερινά δημοσιεύματα για έρευνα στην Κεντρική Τράπεζα για τα αξιόγραφα.

«Εμείς θέλουμε να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της διερεύνησης όλων εκείνων των υποθέσεων που έχουν σχέση με το παρελθόν στον τραπεζικό τομέα, θέλουμε όλα να διερευνηθούν , δεν θα στήσουμε λαϊκά δικαστήρια όμως είμαστε υπέρ της διερεύνησης και της απόδοσης ευθυνών, εάν και εφόσον υπάρχουν ευθύνες στον οποιονδήποτε», σημείωσε ο κ. Μαλάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα