Σύλληψη δραπέτη στη Λάρνακα

16:52 30/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συνελήφθηκε σήμερα ύστερα από επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας δραπέτης, ο οποίος και παραδέχθηκε τη διάπραξη δύο περαιτέρω διαρρήξεων και κλοπής χρυσαφικών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπροσώπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, «σήμερα και κατά τις 11.00 μετά από αξιολόγηση πληροφοριών έγινε συντονισμένη επιχείρηση από μέλη διαφόρων τμημάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε και συνελήφθη

αλλοδαπός 24 χρόνων».

«Από εξετάσεις που ακολούθησαν», ανέφερε, «διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε αποδράσει από τις κεντρικές φυλακές στις 22/12/2011 και εξέτιε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε επίσης ότι ο εκ Βουλγαρίας προερχόμενος δραπέτης συνοδευόταν από ακόμη ένα ομοεθνή του, ο οποίος συνελήφθηκε αργότερα όταν διαπιστώθηκε ότι είχε απελαθεί στο παρελθόν από την Κύπρο και είχε εισέλθει εκ νέου στη Δημοκρατία από μη εγκεκριμένη είσοδο.

Ανέφερε περαιτέρω ότι «μετά από έρευνες που διενεργήθηκαν στην οικία των δύο αντρών εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χρυσαφικά, αρώματα, βιντεοκάμερα καθώς και διάφορα εργαλεία διάρρηξης».

Ο δραπέτης οδηγήθηκε στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λάρνακα, όπου μετά από προκαταρκτική ανάκριση παραδέχθηκε ακόμη δύο υποθέσεις διαρρήξεως κατοικιών και κλοπής χρυσαφικών από το χωριό Ξυλοφάγου στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελίδη, έχει παραδοθεί σε δεσμοφύλακες και θα μεταφερθεί στις Κεντρικές Φυλακές.

«Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και συνεχίζονται εντατικά οι εξετάσεις για ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα