Συνελήφθηκε ακόμα ένα πρόσωπο για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία στην περιοχή ελεύθερης Αμμοχώστου

18:07 26/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ένα ακόμη πρόσωπο συνέλαβε σήμερα η Αστυνομία, σε μια συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση σε τέσσερις επαρχίες και επτά διαφορετικούς χώρους, για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου, σημειώνοντας πως ο 28χρονος συλληφθείς φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που βρέθηκε στο χώρο της σύλληψης των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Παρόλα αυτά, η Αστυνομία δεν έχει εξασφαλίσει, όπως

είπε, επαρκή μαρτυρία για τους ηθικούς αυτουργούς τόσο του πενταπλού φονικού στην Αγία Νάπα όσο και της σχεδιαζόμενης δολοφονίας.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως για την υπόθεση της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών και τη σχεδιαζόμενη δολοφονία, έχουν ήδη συλληφθεί τρία πρόσωπα, τα οποία έχουν οδηγηθεί σήμερα για τρίτη φορά στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο εξέδωσε νέο διάταγμα κράτησης, αυτή τη φορά για έξι μέρες.

«Συνεχίζοντας τις έρευνες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με εντατικούς ρυθμούς και όσο περισσότερο επαγγελματισμό, καταφέραμε σήμερα, και αφού προβήκαμε σε μια συντονισμένη επιχείρηση, να ερευνήσουμε σε τέσσερις διαφορετικές επαρχίες, επτά διαφορετικούς χώρους, την ίδια ώρα και να βρούμε σωρεία τεκμηρίων. Στη συνέχεια, συνελήφθη ένα πρόσωπο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης», είπε.

Ο Αρχηγός της αστυνομικής Δύναμης ανέφερε επίσης πως όλα αυτά τα τεκμήρια που βρέθηκαν ή και αναμένεται ακόμα να βρεθούν θα αξιολογηθούν στο άμεσο μέλλον σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί περισσότερη μαρτυρία για τη διερευνώμενη υπόθεση, αλλά και για το κατά πόσο οι τρεις κρατούμενοι, ο συλληφθείς ή και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο εμπλέκεται στη περίπτωση της σχεδιαζόμενης δολοφονίας ή ακόμα και στην πρώτη περίπτωση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως η Αστυνομία δεν έχει μαρτυρία που να συνδέει άμεσα τα τρία πρόσωπα που βρίσκονται υπό κράτηση με τον πενταπλό φόνο. «Ωστόσο, οι έρευνες και οι ανακρίσεις γίνονται και προς αυτή τη κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το πρόσωπο που συνελήφθη σήμερα, ο Αρχηγός είπε ότι φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης της μοτοσικλέτας που βρέθηκε στη σκηνή, όπου συνελήφθησαν οι τρεις. Σημείωσε πως από τις μέχρι σήμερα εξετάσεις στις οποίες έχει προβεί η Αστυνομία εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι εκείνα τα οποία έχει πει, δηλαδή ότι η μοτοσικλέτα του είχε κλαπεί, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διευκρίνισε επίσης ότι η καταγγελία για κλοπή της μοτοσικλέτας καθώς και η μεταβίβαση της, έγινε μετά τη σύλληψη των τριών.

Σε ερώτηση αν η θήκη του πιστολιού τύπου γκλοκ που βρέθηκε σήμερα κατά τις έρευνες της Αστυνομίας ανήκει στον 28χρονο που συνελήφθηκε σήμερα, ο κ. Παπαγεωργίου επιβεβαίωσε την ανεύρεση της θήκης πιστολιού γκλοκ, ωστόσο ανέφερε πως η θήκη βρέθηκε στην κατοχή άλλου προσώπου και όχι του 28χρονου.

Ερωτηθείς αν υπάρχει το εν

Keywords
Τυχαία Θέματα