Σύντομη περιοδεία στη Μ. Ανατολή του Β.Πούτιν και τηλεφωνική συνομιλία Νταβούτογλου – Λαβρόφ

07:52 25/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Ισραήλ, την Παλαιστίνη και την Ιορδανία θα επισκεφθεί από αύριο διαδοχικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με την ηγεσία των τριών χωρών και θα συζητήσει οπωσδήποτε και τη συριακή κρίση, σύμφωνα με ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον βοηθό του Προέδρου για διεθνή ζητήματα Γιούρι Ουσακόφ.

Ξεκινώντας από την Ιερουσαλήμ, ο Β.Πούτιν θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, εν συνεχεία στη Βηθλεέμ με τον Μαχμούντ Αμπάς, όπου και θα παραστεί στα εγκαίνια του Ρωσικού Κέντρου Επιστήμης και Πολιτισμού, ενώ θα επισκεφθεί και

τον Πανάγιο Τάφο.

Στο Αμάν της Ιορδανίας, ο κ. Πούτιν θα συζητήσει αναλυτικά με τον βασιλιά Αμπντάλα Β΄ την κατάσταση στη Συρία, το Ιράν και το Μεσανατολικό, όπως και με τους άλλους ηγέτες προηγουμένως και θα παραστεί στα εγκαίνια του Οίκου υποδοχής Ρώσων προσκυνητών, που παραχωρήθηκε στη ρωσική πλευρά και βρίσκεται στο σημείο της βάπτισης του Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη.

Σύμφωνα με τον κ. Ουσακόφ, η επίσκεψη του αρχηγού του ρωσικού κράτους «υπογραμμίζει τη σημασία της περιοχής αυτής στο σύστημα των διεθνών πολιτικών μας προτεραιοτήτων και έχει σκοπό να συμβάλει στην περαιτέρω εδραίωση των θέσεων της Ρωσίας στο τμήμα αυτό του κόσμου».

Νωρίτερα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι έπειτα από τουρκική πρωτοβουλία, ο Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου για την κατάσταση γύρω από τη Συρία, «στο πλαίσιο του περιστατικού, που έλαβε χώρα με το τουρκικό μαχητικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα