Συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για τον τουρισμό είχαν Υπ. Εμπορίου-ΠΑΣΥΞΕ-ΚΟΤ

16:32 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα θέματα που άπτονται του τουρισμού, με βασικότερα αυτά της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού, αλλά και το θέμα της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος, τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση μεταξύ Υπουργού Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη και του ΔΣ του ΠΑΣΥΞΕ, παρουσία αντιπροσωπείας του ΚΟΤ.

Ο κ. Συλικιώτης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι συλλογικά λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα, ώστε ο τομέας του τουρισμού να ξεπεράσει τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει.

Αναφορικά

με το ενδιαφέρον της Triple Five για μεταφορά τουριστών στην Κύπρο, ο κ. Συλικιώτης είπε πως ο ΚΟΤ βρίσκεται σε επαφή με τους ανθρώπους της εταιρείας για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ Αλέκο Ορουντιώτη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναμένονται στην Κύπρο περί τα τέλη Μαΐου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εμπορίου χαρακτήρισε πάρα πολύ παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση με τον ΠΑΣΥΞΕ και σημείωσε πως ο τουρισμός είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου.

«Είχα τις προηγούμενες βδομάδες συναντήσεις με τον ΚΟΤ και ενημέρωσα για την ανάγκη να υλοποιηθεί ο πενταετής στρατηγικός προγραμματισμός που έχει ο ΚΟΤ με πάρα πολλά μέτρα. Χρειάζεται να υπάρξει μια ριζική αναδιάρθρωση και στον τρόπο λειτουργίας του ΚΟΤ», είπε ο κ. Συλικιώτης.

Αναφορικά με το πρόβλημα της εποχικότητας, ο κ. Συλικιώτης είπε πως οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν αφορούν την ενίσχυση των αεροπορικών συνδέσεων της Κύπρου και την απλοποίηση των διαδικασιών θεώρησης διαβατηρίων.

«Ενημέρωσα το Συμβούλιο του ΠΑΣΥΞΕ για αποφάσεις και μέτρα που έχουν παρθεί τις προηγούμενες βδομάδες σε συναντήσεις που είχα με τους συναρμόδιους Υπουργούς, την Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Εργων», είπε και πρόσθεσε: «Ηδη για κάποιες χώρες και κάποιους προορισμούς έχουν παρθεί αποφάσεις ή γίνονται ενέργειες και για να αυξηθούν οι αεροπορικές συνδέσεις αλλά και για να απλοποιηθεί η διαδικασία σε θέματα θεωρήσεων διαβατηρίων».

Ο κ. Συλικιώτης τόνισε ότι ο τουρισμός χρειάζεται μια συνεχή εγρήγορση. «Ζούμε σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, χρειάζεται από τη μια να ψάχνουμε και νέες αγορές, να παίρνουμε μέτρα για να έχουμε νέες αγορές, αλλά και να βελτιώσουμε το τουριστικό μας προϊόν».

Ανέφερε περαιτέρω πως προηγουμένως λήφθηκαν κάποια μέτρα κυρίως υπό τη μορφή των οικονομικών κινήτρων προς τις ξενοδοχειακές μονάδες. «Σήμερα συζητούμε νέα τέτοια μέτρα και επίσης το ότι προχωρούν έργα όπως οι μαρίνες, τα γήπεδα γκολφ και άλλα έργα που έχουν να κάνουν με θεματικό τουρισμό, θα βοηθήσει να διευρυνθεί και να επεκταθεί χρονικά η τουριστική περίοδος».

Εστειλε, επίσης, το μήνυμα ότι ο τουρισμός ως ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς της οικονομίας μας, αντιμετώπισε δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια αλλά παίρνουμε μέτρα για να ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες με έναν τρόπο συλλογικό. «Είμαστε σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντ

Keywords
Τυχαία Θέματα