Συζήτηση του θέματος της φαρμακοεπαγρύπνησης στην Επιτροπή Υγείας

15:36 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης απασχόλησε, μεταξύ άλλων, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας.

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη είπε ότι δίνεται η ευκαιρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δική της οδηγία να αυξήσει τις υποχρεώσεις των κρατών μελών, αλλά και των εταιρειών που παράγουν φάρμακα όσον αφορά την ασφάλεια των ασθενών.

«Υπάρχει η νομοθεσία, ενισχύεται, και μία από τις προϋποθέσεις είναι η δημιουργία επιπλέον Επιτροπής στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα χειρίζεται

τα θέματα της φαρμακοεπαγρύπνησης και είμαστε υπόχρεοι να συμμετέχουμε σε αυτή την Επιτροπή. Πέραν τούτου, δίνεται η ευκαιρία μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο να μπορεί ο κάθε χρήστης φαρμάκων, ο ασθενής, πέραν του γιατρού να καταθέτει τις δικές του απόψεις, τα δικά του συμπτώματα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τη χρήση των φαρμάκων», πρόσθεσε.

Η κ. Μισιαούλη είπε ότι γίνονται αρκετές έρευνες και μελέτες και ανθρώπινη χρήση πριν την έγκριση κάποιου φαρμάκου.

«Τώρα και μετά την έγκριση θα είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε νέες έρευνες οι οποίες θα καθιστούν ακόμα πιο ασφαλή τα φάρμακα. Είμαστε υπόχρεοι να δημιουργούμε ειδικό σχεδιασμό ασφάλειας και κινδύνου για τα φάρμακα ως κράτος και εκείνο που μας ανησυχεί είναι η στελέχωση της υπηρεσίας. Υπάρχει μικρός αριθμός φαρμακοποιών που εργάζονται στην υπηρεσία και θα πρέπει να δει το κράτος με εύνοια και με κατανόηση τις αυξημένες υποχρεώσεις σήμερα των υπηρεσιών για να προσληφθούν νέα άτομα στην υπηρεσία», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα