Τετραήμερη κράτηση σε 29χρονο για το τριπλό φονικό στην Πάφο

14:52 29/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου οδηγήθηκε το πρωί 29χρονος μηχανικός από το Καντού, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που παρέδωσε το φονικό όπλο στον 29χρονο κομμωτή που κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία της 24χρονης Τζούλιας Οπόροκ που ήταν έγκυος στον 4ο μήνα και της τρίχρονης κόρης της Βικτώριας.

Ο 29χρονος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα χθες στη Λεμεσό. Η Αστυνομία οδηγήθηκε στη σύλληψη του με βάση μαρτυρίες

ενώ η εμπλοκή του στην υπόθεση σχετίζεται με ενέργειες οι οποίες έγιναν πριν τη διάπραξη του εγκλήματος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 29χρονος είναι το πρόσωπο που προμήθευσε τον φερόμενο ως δράστη με το φονικό όπλο.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία από τον ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο 29χρονος μηχανικός από το Καντού που υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά στην ίδια μονάδα με τον 29χρονο κομμωτή εμπλέκεται και σε υπόθεση εμπρησμού κομμωτηρίου στην Πάφο στο οποίο ο ύποπτος για τη στυγερή δολοφονία ήταν συνιδιοκτήτης.

Ο 29χρονος κομμωτής που αντιμετώπιζε προβλήματα με το συνέταιρό του συνελήφθη παλαιότερα από την Αστυνομία ως ύποπτος για τον εμπρησμό αλλά αφέθηκε αργότερα ελεύθερος αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του. Οι εκτιμήσεις των ανακριτών με βάση την κατάθεση στο Δικαστήριο σήμερα κατά την προσαγωγή του 29χρονου από το Καντού το οποίο διέταξε την κράτησή του για 4 μέρες, συγκλίνουν στο ότι ο μηχανικός χρωστούσε χάρη στον κομμωτή.

Με βάση μαρτυρία που εξασφάλισε η Αστυνομία, ο 29χρονος κομμωτής είχε δώσει ψεύτικο άλλοθι στον μηχανικό για υπόθεση του 2004 για την οποία θεωρείτο ύποπτος από την Αστυνομία Λεμεσού. Ο μηχανικός παραδέχεται ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κομμωτή αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι τον προμήθευσε με το περίστροφο και με τις σφαίρες τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν στο φονικό,.

Η Αστυνομία θα ζητήσει αποκάλυψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 29χρονου μηχανικού. Ο ίδιος δεν έφερε ένσταση στην κράτηση του για 4 μέρες .

Keywords
Τυχαία Θέματα