Θεράπευσαν παράλυτους σκύλους – ελπίδες για τους ανθρώπους

19:00 21/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Βρετανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να αντιστρέψουν την παράλυση σε σκύλους που είχαν τραυματιστεί σε αληθινά ατυχήματα, εγχέοντάς τους κύτταρα από το εσωτερικό της μύτης τους.

Όλα τα ζώα είχαν τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, που τα εμπόδιζαν να κινήσουν τα πίσω πόδια τους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ τούς έκαναν εγχύσεις των κυττάρων απ’ ευθείας στο σημείο του τραυματισμού τους – και από τους 23 σκύλους που υποβλήθηκαν στην πειραματική θεραπεία, πολλοί παρουσίασαν σημαντική υποστροφή της παράλυσης και κατόρθωσαν να περπατήσουν κανονικά σε έναν κυλιόμενο διάδρομο.

Αν

και η μέθοδος αυτή απέχει ακόμα από το να εφαρμοστεί σε ανθρώπους, θεωρείται η πιο ενθαρρυντική εξέλιξη στην αντιμετώπιση της παράλυσης εδώ και χρόνια.

Η όλη έρευνα είναι η πρώτη που δοκιμάζει την πειραματική θεραπεία σε «τραύματα της αληθινής ζωής» και όχι σε τραύματα που προκάλεσαν οι ερευνητές στα ζώα.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Brain», το μόνο τμήμα του σώματος στο οποίο εξακολουθούν να αναπτύσσονται νευρικές ίνες είναι το οσφρητικό σύστημα.

Στο πίσω μέρος της μύτης υπάρχουν ορισμένα οσφρητικά κύτταρα που παράγουν μυελίνη (λέγονται OECs) και περιβάλλουν τα νευρικά κύτταρα που μας επιτρέπουν να μυρίζουμε και επίσης μεταδίδουν τα οσφρητικά μηνύματα στον εγκέφαλο….

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα