Την Τρίτη το πρωί η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ για τις συνομιλίες

22:05 31/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Στις 10:30 το πρωί της Τρίτης, στην έδρα του ΟΗΕ, πρόκειται να γίνει η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη λήξη των διήμερων συνομιλιών, στο Greentree. Οι συνομιλίες ολοκληρώνονται αργά το βράδυ, μετά το δείπνο που παραθέτει στους ηγέτες και τους αντιπροσώπους τους.

Παρότι δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί – αφού υπολείπονται αρκετές συνομιλίες – το πιθανότερο είναι ότι ο Γενικός Γραμματέας θα εμφανιστεί μόνος του και πιθανόν να απαντήσει

και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Οι εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στο Greentree συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί, πάνω στα ίδια τέσσερα κεφάλαια, ήτοι διακυβέρνηση/εκτελεστική εξουσία, περιουσιακό, εδαφικό, ιθαγένεια. Ελληνοκυπριακή πηγή κληθείσα να σχολιάσει δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας «Κίπρις» περί συμφωνίας σε τρία κεφάλαια (οικονομία, ΕΕ και εσωτερική ασφάλεια) είπε πως δεν έγινε κάποια συζήτηση στα κεφάλαια αυτά, καθώς οι συνομιλίες εστιάζονται στα τέσσερα κεφάλαια.

Σε σχέση με τις σημερινές συνομιλίες, διεξάγονται χωριστά και με τους δύο ηγέτες και με τους αντιπροσώπους τους, ενώ συνεχίζονται και οι επαφές των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ με τους εμπειρογνώμονες των δύο πλευρών.

«Τα σπουδαία έπονται, στις συνομιλίες που θα έχουν και οι δύο αντιπροσωπείες μαζί με το Γενικό Γραμματέα, μετά τις 3 το απόγευμα», είπε ελληνοκυπριακή πηγή.

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Μάρτιν Νεζίρσκι, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους στη διάρκεια του σημερινού μπρίφινγκ, αναφέρθηκε και στις συνομιλίες.

«Ο Γενικός Γραμματέας συναντάται ξανά σήμερα στο Greentree του Λονγκ Αϊλαντ, με τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας. Μετά τις χθεσινές συνομιλίες, ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα,Αλεξάντερ Ντάουνερ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε πως ο Γενικός Γραμματέας είχε ουσιαστικές συζητήσεις σε τέσσερα θέματα κλειδιά, διακυβέρνηση και νομή εξουσίας, περιουσιακό, εδαφικό και ιθαγένεια. Κι αντί να προβεί σε δήλωση απόψε το βράδυ, ο Γενικός Γραμματέας θα μιλήσει στους ανταποκριτές αύριο το πρωί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Θα ενημερώσουμε για την ακριβή ώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα