Το ΔΗΚΟ επιμένει στην παραίτηση Χριστόφια

16:05 13/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα εξακολουθεί να επιμένει στην παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώτης Φωτίου, ο οποίος είπε πως το κόμμα του επιμένει ακόμα στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με άτομο ευρείας αποδοχής, πάντοτε μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και της συνταγματικότητας.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή τις αποφάσεις της χθεσινής Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο κ. Φωτίου είπε ότι το ΔΗΚΟ,

μετά και τη σημερινή ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, δεν έχει ανάγκη το πιστοποιητικό του ΑΚΕΛ ή άλλου κόμματος για να αποδείξει και να επιβεβαιώσει τις δημοκρατικές του πεποιθήσεις και τη δημοκρατική του πολιτική συμπεριφορά.

Οπως είπε, το ΔΗΚΟ ”πάντοτε λειτουργεί στη βάση της συνταγματικότητας, της νομιμότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος”, προσθέτοντας ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να απαντήσει σε επικοινωνιακού τύπου ερωτήματα, που το καλούν να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ως προς το πώς θα συμπεριφερθεί έναντι του Προέδρου της Δημοκρατίας.

”Αν, όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, η ΚΕ του ΑΚΕΛ αναγνωρίζει ότι ‘είναι δικαίωμα πολιτικών δυνάμεων να έχουν τις απόψεις τους και να ζητούν την παραίτηση του Προέδρου’, συνιστά εγκατάλειψη της υβριστικής, ανιστόρητης και αψυχολόγητης άποψης του κ. Αντρου Κυπριανού ότι η πρόταση του ΔΗΚΟ για σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με κοινά αποδεκτό υποψήφιο, αποτελεί πολιτικό πραξικόπημα, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ΑΚΕΛ άρχισε επιτέλους να αντιλαμβάνεται τόσο την κρισιμότητα των περιστάσεων, όσο και την ανάγκη να πολιτευθεί κατά τρόπο, που να μην παρεμποδίσει την όποια προοπτική για αποκατάσταση συνθηκών εθνικής συνεννόησης και ενότητας. Ιδωμεν”, είπε ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα