Το ΡΙΚ τίμησε τον Μιχάλη Πασιαρδή

17:15 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Στούντιο 3 του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, η δημόσια Ραδιοτηλεόραση τίμησε τον λογοτέχνη και επί δεκαετίες λειτουργό της ραδιοφωνίας, Μιχάλη Πασιαρδή.

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ, Μάκης Συμεού, όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΡΙΚ, δήλωσε ότι ο Μιχάλης

Πασιαρδής δεν υπήρξε απλά και μόνον ένας ευσυνείδητος υπάλληλος, αλλά υπήρξε πιστός, συνεπής και αξιόλογος υπηρέτης του πνεύματος, που διέπρεψε τόσο ως ποιητής όσο και ως θεατρικός συγγραφέας, με έργα του ανεβασμένα στη θεατρική σκηνή αλλά και ως τηλεοπτικές παραγωγές.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θέμης Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι ο Μιχάλης Πασιαρδής αφυπηρέτησε, αλλά δεν έφυγε ποτέ από το ΡΙΚ. “Πέρα από το ότι τηρεί τη δέσμευσή του απέναντι στο ραδιόφωνο, πέρα από το ότι γράφει τα τελευταία 13 έτη το `Καλημέρα σας` που μεταδίδεται κάθε πρωί από το Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου, ημέρα και νύχτα είναι στο ΡΙΚ, είναι ένα με το ΡΙΚ και το ΡΙΚ είναι το σπίτι του”, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Τα έργα του Μιχάλη Πασιαρδή, όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, κοσμούν το αρχείο του ΡΙΚ και θα πάρουν τη σειρά τους προσεχώς για συντήρηση και ψηφιοποίηση.

Στο ποιητικό έργο και την αξία του διαχρονικού λόγου του Μιχάλη Πασιαρδή αναφέρθηκαν επίσης στενοί φίλοι του, μεταξύ των οποίων η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου και ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, που ήρθαν από την Αθήνα για τη χθεσινοβραδυνή εκδήλωση.

“Στο φως που διαπνέει το έργο του τιμωμένου αναφέρθηκε και ο στενός φίλος του Μιχάλη Πασιαρδή, ο συγγραφέας Κλείτος Ιωαννίδης”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στην αντιφώνησή του, βαθύτατα συγκινημένος ο Μιχάλης Πασιαρδής ευχαρίστησε όλους για τη μεγάλη τιμή που του έκαναν να τον τιμήσουν “μέσα στο ίδιο του το σπίτι”, όπως είπε. “Για μένα”, ανέφερε, “το ΡΙΚ είναι το σπίτι μου”.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ειδικό αφιέρωμα στον τιμώμενο, απαγγέλθηκαν ποιήματα και ακούστηκαν μελοποιημένοι στίχοι του.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μουσικοί Ευαγόρας Καραγιώργης, Γιώργος Καλογήρου και Νάσος Παναγιώτου ως επικεφαλής σχημάτων.

The post Το ΡΙΚ τίμησε τον Μιχάλη Πασιαρδή appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα