Τουρκία: Με το ευρωπαϊκό κεκτημένο προσαρμόζει τα κατεχόμενα

10:12 17/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

“Πρωτόκολλο” συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου ΕΕ της Τουρκίας και των κατεχομένων υπογράφηκε στην Άγκυρα με στόχο την προσαρμογή των κατεχομένων στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Το “πρωτόκολλο” υπέγραψαν ο Υπουργός ΕΕ της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον λεγόμενο `υπέξ` Οζντίλ Ναμί χθες το βράδυ.

“Στο πλαίσιο αυτό του πρωτοκόλλου εμείς ως Υπουργείο ΕΕ θα προσφέρουμε κάθε στήριξη, θα μοιραστούμε την εμπειρία μας, θα παράγουμε μαζί προγράμματα και θα προσπαθήσουμε για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων”, δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Για το Κυπριακό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε

“μακάρι μέσα σε αυτή τη χρονιά να υπάρξει μια μόνιμη λύση στην Κύπρο και να επικρατήσει ειρήνη” και πρόσθεσε ότι επιθυμούν λύση στη βάση του κειμένου που ανακοίνωσαν οι δύο ηγέτες στην Κύπρο.

Ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ είπε ότι η Τουρκία στηρίζει πάντοτε τις διαπραγματεύσεις για λύση του Κυπριακού. “Επιθυμούμε να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία. Επιθυμούμε οι διαπραγματευτές αντί μια φορά τη βδομάδα να συναντώνται δύο φορές, οι ηγέτες να συναντώνται πιο συχνά και να διασφαλιστεί συμβιβασμός σε πολλά θέματα”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του ο Οζντίλ Ναμί ανέφερε ότι το Υπουργείο ΕΕ της Τουρκίας πάντοτε στήριζε τις εργασίες της `ΤΔΒΚ`.

Ανέφερε ότι στην Κύπρο έχει ξεκινήσει μια νέα διαδικασία διαπραγματεύσεων και η Τ/κ πλευρά επέδειξε την βούλησή της για λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι οι δύο ηγέτες υπέγραψαν ένα πολύ σημαντικό ανακοινωθέν. Ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι μια περιεκτική λύση θα θέσει τους Τ/Κ ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ. “Οι Τ/Κ είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη θέση τους στα όργανα της ΕΕ”, είπε ο Οζντίλ Ναμί.

Keywords
Τυχαία Θέματα