Τρία άτομα παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο για υπόθεση εκβιασμού και απαίτησης χρημάτων με απειλές

17:22 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 10 Ιανουαρίου 2013 στη Λάρνακα, παρέπεμψε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας τρία άτομα, για υπόθεση εκβιασμού και απαίτησης χρημάτων με απειλές και βία. Τα τρία άτομα κατηγορούνται ότι συνωμότησαν μεταξύ τους για να διαπράξουν κακούργημα, δηλαδή να εκβιάσουν τους διοργανωτές του Summer Festival, που έγινε στη Λάρνακα από τις 10 – 11 Αυγούστου 2012, με σκοπό να κερδίσουν χρήματα.

Πρόκειται για τους Γεώργιο Γεωργίου, 35 χρόνων, από τη Λάρνακα, Νικόλα (Νίκολας) Νικολάου, 42 χρόνων, από τη Λευκωσία (πρώην αστυνομικό) και Λάμπρο Φιλίππου, 34 χρόνων, από τη Δρομολαξιά.

Οι Γεωργίου και Νικολάου κατηγορούνται ότι συνωμότησαν για να απαγάγουν τον Χρύσανθο Λυμπερόπουλο, διοργανωτή του φεστιβάλ, από τον οποίο απαίτησαν το ποσό των 100 χιλιάδων ευρώ με απειλές και βία καθώς και για το ότι έκλεψαν από το ταμείο του φεστιβάλ το ποσό των 7000 ευρώ.

Ο Νικολάου αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για παράνομη κατοχή πιστολιού, και εκρηκτικών υλών με το οποίο εξανάγκασε τον Λυμπερόπουλο να τον ακολουθήσει σε περιοχή της αλυκής Λάρνακας.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν όταν θα κατηγορηθούν εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο Φιλίππου αφέθηκε ελεύθερος με όρους μέχρι τη δίκη του, ενώ για τους Γεωργίου και Νικολάου η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε όπως παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ημερομηνία της δίκης, δηλαδή στις 10 Ιανουαρίου.

Ωστόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους και το Δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία προκειμένου να ανακοινώσει αύριο την απόφαση του, εάν δηλαδή θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα