Τριήμερο ποδηλασίας από ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου

09:02 27/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τριήμερο ποδηλασίας στις 30, 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά οι εθελοντές ποδηλάτες της ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Δήμου Ιδαλίου, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου και του Γ’ Δημόσιου και Κοινοτικού Νηπιαγωγείου Ιδαλίου.

Ανακοίνωση των οργανωτών αναφέρει ότι οι ποδηλάτες θα κάνουν με τα ποδήλατά τους το γύρο της Κύπρου. Η διαδρομή θα καλύψει απόσταση 500 χιλιομέτρων. Μεγάλο μέρος της θα είναι η διαδρομή που συνδέεται,

σύμφωνα με την παράδοση, με την παρουσία της Αγίας Ελένης στην Κύπρο (Πύργος, Πόλη Χρυσοχούς, Κύκκος, Σταυρός της Ψώκας, Κοιλάδα των Κέδρων, Λεμεσός-παραλιακός δρόμος, Τόχνη, Σταυροβούνι).

Στόχος της ποδηλασίας είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα υγιεινής διατροφής, σε υγιείς τρόπους απασχόλησης, όπως η ποδηλασία και η προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Μέρος των καθαρών εσόδων της εκδήλωσης θα δοθεί στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα όνειρο μια Ευχή» (πρώην Κάνε μια Ευχή), για να πραγματοποιηθούν ευχές παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου και να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειές τους.

Η εκκίνηση και η λήξη της διαδρομής θα γίνει στο Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου. Με τον τερματισμό των ποδηλατών το απόγευμα της Κυριακής, 1 Απριλίου, ώρα 3:00μμ, θα διοργανωθεί “Πανηγύρι Χαράς”, το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση, επιδείξεις αθλημάτων από παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αθλητισμός Για Ολους του ΚΟΑ, διαγωνισμός ζωγραφικής, φουσκωτά, λειτουργία εργαστηρίου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διανομή ενημερωτικού υλικού για την οδική ασφάλεια, παιχνίδια, φαγητό κ.ά.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργου Δημοσθένους.

Keywords
Τυχαία Θέματα