Βουλή: Ξεπάγωμα θέσεων των Γεν. Διευθυντών σε 3 Υπουργεία

15:52 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε από το γενικό πάγωμα προσλήψεων και προαγωγών στη δημόσια υπηρεσία τις τρεις θέσεις Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εσωτερικών, Συγκοινωνιών και Δικαιοσύνης και συζητά την αποδέσμευση των κονδυλίων για την ενοικίαση χρόνου πτήσεων με ιδιωτικό αεροσκάφος για τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι

η Επιτροπή, αφού εξέτασε το αίτημα για άρση της αναστολής στην πλήρωση των θέσεων των τριών Γενικών Διευθυντών και κρίνοντας αυτονόητη τη δικαιολογία που υπεβλήθη με το αίτημα, ότι δεν μπορεί να απουσιάζει ο Γενικός Διευθυντής Υπουργείου από τη θέση του και μάλιστα κατά την προετοιμασία της Κύπρου να προεδρεύσει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άναψε το πράσινο φως για την πλήρωση αυτών των κενών θέσεων.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης παρατήρησε πως ήταν εκ των ων ουκ άνευ η αποδέσμευση του κονδυλίου για την πλήρωση των τριών θέσεων και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ουδείς πιστεύει ότι τα Υπουργεία πρέπει να μένουν χωρίς Γενικό Διευθυντή, διερωτήθηκε προς τι η ταλαιπωρία που υφίστανται το Κοινοβούλιο και οι Επιτροπές να αποδεσμεύουν θέσεις, η δέσμευση των οποίων στερείται λογικής.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση των πιστώσεων ύψους 300.000 ευρώ για την ανανέωση της συμφωνίας με την εταιρεία Net jet για το ιδιωτικό αεροπλάνο του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι η Επιτροπή άκουσε τις εκκλήσεις του Υπουργείου Οικονομικών και των εκπροσώπων της Προεδρίας ότι η χρήση του αεροσκάφους καθίσταται αναγκαία ενόψει και της Κυπριακής Προεδρίας και υπέβαλε σειρά ερωτημάτων, κυρίως για το κόστος της συμφωνίας και ζήτησε πρόσθετα στοιχεία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών ανέφερε ότι τα στοιχεία και τα δεδομένα θα εξετασθούν τις επόμενες μέρες από την Επιτροπή για να αποφασίσει την αποδέσμευση του κονδυλίου. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε πως στα στοιχεία που ζήτησε να κατατεθούν είναι η σύγκριση του κόστους για διακίνηση του Προέδρου με το τζετ και για διακίνηση με κανονική αεροπορική εταιρεία. Πρόσθεσε πως για την απόφαση της Επιτροπής θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, πέρα από τον παράγοντα του κόστους, οι ανάγκες για τα ταξίδια του Προέδρου της Δημοκρατίας αυτή την περίοδο.

«Δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε αυτόν τον παράγοντα στο συγκεκριμένο αίτημα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ό,τι αφορά το κονδύλι για τη συμφωνία με τη Net jet, ο κ. Λαμάρης είπε πως η χρήση του αεροσκάφους δεν είναι μαθηματική πράξη σε δαπάνη, αλλά πρέπει να συνεκτιμηθεί η οικονομία στο χρόνο του Προέδρου.

«Εάν για μια πτήση των τεσσάρων ωρών όπως οι Βρυξέλες ο Πρόεδρος θα πρέπει να ταξιδεύει οκτώ ώρες, αντιλαμβάνεσθε πως για έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για ένα Υπουργό ο χρόνος είναι πάρα πολύ σημαντικός και άρα το κόστος είναι σχετικό», ανέφερε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Είπε ακόμα πως αυτήν την περίοδο που πρέπει ο Πρόεδρος να

Keywords
Τυχαία Θέματα